FC Utrecht start tweede seizoenshelft met waslijst aan afwezigen

16 januari 2020 – FC Utrecht mist vrijdagavond in het uitduel met PEC Zwolle een behoorlijk aantal spelers. Liefst zeven spelers van de A-selectie zijn niet inzetbaar. John van den Brom kan daarentegen wel een beroep doen op de volledig herstelde Adrián Dalmau en de van PSV overgekomen Jeroen Zoet.

FC Utrecht start tweede seizoenshelft met waslijst aan afwezigen

Beiden zullen in de eerste wedstrijd van de tweede seizoenshelft aan de aftrap staan. Zoet werd dinsdag op huurbasis overgenomen van PSV. Zijn komst was nodig, daar Maarten Paes gedurende het trainingskamp geblesseerd raakte. "Hij is voorlopig uitgeschakeld. Dat is ook de reden dat we Jeroen Zoet hebben gehaald. Hij is een ervaren jongen die de kwaliteiten heeft om het elftal naar hopelijk mooie resultaten te leiden. Het is vervelend voor Maarten, aan die andere kant is het mooi dat we we het op deze manier kunnen opvangen. Het toont ook de ambitie die we als club hebben", aldus Van den Brom tegenover het clubkanaal.

Naast Paes zijn ook Adam Maher, Bart Ramselaar, Jean-Christophe Bahebeck, Justin Lonwijk, Simon Makienok (allen geblesseerd) en Justin Hoogma (geschorst) afwezig in Zwolle. "Dat biedt ook weer kansen aan degenen die zijn meegegaan op trainingskamp. Voor de ene vervelend, voor de ander mooi", aldus Van den Brom, die blij is dat Dalmau weer fit is. "Hij is de beste transfer die we in de winter hebben gedaan, ook al hebben we hem in de zomer gehaald. Hij is volledig fit en mag alles doen. Dat heeft hij ook getoond tijdens de trainingsstage."

Als nummer zeven van de Eredivisie hervat Utrecht de competitie vrijdag. "Voor de kerst was je echt wel toe aan even iets anders dan voetbal. Die periode kun je ook gebruiken om op te laden. We hebben vanaf 4 januari, en ook op het trainingskamp in La Manga, gretig getraind en gekeken naar wat we meenemen uit de eerste seizoenshelft en wat we willen brengen in de tweede seizoenshelft. Ik ben blij dat het morgen weer begint."

Eredivisie

gerelateerd