Supporters Emmen en Heracles doen zondag samen een drankje

16 januari 2020, 17:27

Een mooi initiatief van FC Emmen- en Heracles Almelo-supporters. Voorafgaand aan de onderlinge wedstrijd van aanstaande zondag gaan de supportersgroepen samen een drankje doen. In het kader van normalisatie in de voetbalwereld is de actie georganiseerd.

Bij de vorige ontmoeting tussen Heracles en Emmen werd een fietstocht georganiseerd voor Emmen-fan Dennis, die was getroffen door een zware hersenbloeding. Niet alleen de supporters van Emmen, maar ook die van Heracles omarmden de actie.

Die actie krijgt zondag een vervolg. "Vanaf zo'n anderhalf uur voor de aftrap doen supporters van beide clubs gezamenlijk een drankje bij het uitvak om zo toe te leven naar de wedstrijd", aldus Andre van der Aa, supporterscoördinator van Emmen.

"In het streven naar normalisatie in de voetbalwereld is dit opnieuw een mooi initiatief. Hoewel het niet uniek is, maken dit soort acties wel een verschil. Te vaak wordt er gedacht in dreiging in plaats van in beleving. We moeten de ogen niet sluiten voor risico`s, maar daar waar mogelijk zou het mooi zijn om dit vaker te organiseren en ook bij andere clubs", zegt Raymond Alfons, supporterscoördinator van Heracles Almelo.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen