Moniz: "Wat Sparta biedt is schandalig laag, respectloos"

16 januari 2020 – Ricardo Moniz is op zijn zachtst gezegd niet te spreken over het bod dat Sparta Rotterdam heeft gedaan op Jeffry Fortes. De Excelsior-verdediger stapt in de zomer over naar Het Kasteel, maar Sparta hoopt Fortes deze maand al bij de stadsgenoot op te pikken.

Moniz: "Wat Sparta biedt is schandalig laag, respectloos"

De handelswijze van Sparta maakt echter Moniz woest. "Wat Sparta biedt is schandalig laag. Dit is gewoon respectloos", vertelt hij aan RTV Rijnmond. "Sparta moet niet proberen om hem voor een heel klein bedrag over te nemen. Hij gaat deze zomer al en nu maken ze hem gek. Het is ja of nee. Dat kan toch in één dag? Daar hoef je niet weken overheen te laten gaan."

Fortes wil ook nú al naar Sparta verkassen en is naar eigen zeggen niet meer volledig met zijn hoofd bij Excelsior. Inmiddels is hij van de basis naar de reservebank verhuisd. "De ploeg heeft niets te maken met wat er allemaal speelt. De trainer heeft dat gevoel ook. Wat heeft hij aan een speler die niet honderd procent gefocust is? Ik zou het graag willen ontkennen. Ik ben een prof en heb al vaak genoeg de knop omgezet. Maar nu is het moment daar dat ik niet honderd procent bij de groep ben."

Eredivisie

gerelateerd