Fulham verlost Kongolo van uitzichtloze situatie bij Huddersfield

17 januari 2020, 00:13

Terence Kongolo verlaat Huddersfield Town, maar blijft actief in het Championship. De viervoudig Oranje-international gaat aan de slag bij Fulham. De Londense club huurt de 25-jarige verdediger tot het einde van het seizoen van dde competitiegenoot.

Voor Kongolo is het geen verkeerde stap. Met Huddersfield Town bivakkeerde de oud-verdediger van Feyenoord in de onderste regionen van de tweede Engelse competitie. Bij Fulham komt hij terecht bij de huidige nummer vier van de Championship, die acht punten verwijderd is van koploper West Bromwich Albion.

"Fulham is een grote club die meedoet om promotie, dus voor mij is het de perfecte stap. Ik wil mijn kwaliteiten tonen en de komende zes maanden zeer belangrijk zijn. Ik hou van de winnaarsmentaliteit en ga alles geven om de club aan promotie te helpen", aldus Kongolo, die dit seizoen slechts elf wedstrijden speelde voor Huddersfield Town.

Kongolo maakte drie jaar geleden voor naar verluidt zo'n vijftien miljoen euro de overstap naar AS Monaco. Daar slaagde hij niet, waarna hij op huurbasis naar Huddersfield Town transfereerde. In Engeland maakte hij dermate veel indruk dat hij voor twintig miljoen euro definitief werd ingelijfd. Afgelopen seizoen degradeerde hij met The Terriers uit de Premier League.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen