Bergwijn optie in de punt bij PSV: "Een Romario-achtige spits"

17 januari 2020, 08:21

Er moet niet raar opgekeken worden als Ernest Faber bij de Eredivisie-hervatting kiest voor Steven Bergwijn als centrumspits bij PSV. Door het wegvallen van Donyell Malen is op die plek een vacature ontstaan die mogelijk ingevuld gaat worden door Bergwijn. Voor Faber is het een meer dan serieuze optie.

De nieuwe hoofdcoach van PSV ziet dat Bergwijn over veel eigenschappen beschikt die passen bij een goede spits. "Hij is een Romario-achtige spits", vertelt de trainer aan De Telegraaf. "Met Romario heb ik lang geleden nog getraind en daar doet hij me aan denken als ik hem bezig zie. Hij heeft een beetje dezelfde lengte, ook van die grote bovenbenen en is heel explosief."

Andere opties zijn de pas zeventienjarige Noni Madueke en Sam Lammers, maar hij is pas net terug na blessureleed. "Steven is een serieuze optie", geeft Faber aan. "Hij kan daar erg goed spelen en is een jongen die van daaruit ook een beetje zal gaan zwerven. Hij is beweeglijk, dynamisch vanaf welke positie hij ook komt, comfortabel aan de bal in de kleine ruimte en fysiek sterk. En hij is levensgevaarlijk in de diepte."

De 22-jarige Bergwijn was in de eerste vijftien Eredivisie-duels goed voor vijf goals en tien assists. PSV speelt zondag uit tegen VVV-Venlo.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen