Ronaldinho bewierookt Messi: "Ik hoefde hem niets te leren"

17 januari 2020, 10:22   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Ronaldinho was de speler die de assist gaf bij de allereerste profgoal van Lionel Messi. De Braziliaan was in dienst van FC Barcelona de grote ster voordat Messi zijn opwaarts maakte. De 39-jarige Ronaldinho bewaart goede herinneringen aan de Argentijn.

In gesprek met Panenka blikt Ronaldinho op hun succesvolle jaren samen. "Leo heeft alles. Ik heb hem niks hoeven leren", vertelt de voormalig balvirtuoos. "Toen ik arriveerde in Barcelona gingen er al verhalen over een jongen die eruit sprong", zegt Ronaldinho. "We werden vrienden en konden het erg goed vinden."

Ronaldinho tekende in 2003 bij Barcelona en speelde jaren succesvol samen met Messi, met wie hij in 2006 de Champions League won. "Messi was anders dan alle anderen. We hoorden van Rijkaard dat hij mee zou gaan trainen. Het ging allemaal heel snel. Ik ben blij dat ik degene ben geweest die hem de assist heeft gegeven bij zijn eerste goal. Nu kijk ik er op terug en is het erg tof geweest dat iemand die zo dichtbij je stond de wereld heeft veroverd."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen