Roemeens international Baluta vijfde winteraanwinst ADO

17 januari 2020, 10:23   Bijgewerkt: 17 januari 2020, 12:12

ADO Den Haag heeft de rest van het seizoen de beschikking over Tudor Baluta. De twintigjarige Roemeense middenvelder wordt voor een half jaar gehuurd van Brighton & Hove Albion. Na Sam Stubbs, George Thomas, Laurens De Bock en Mick van Buren is Baluta alweer de vijfde winterse versterking voor het team van trainer Alan Pardew.

Als de van Al-Wahda teruggekeerde Sem Steijn wordt meegerekend, is Baluta zelfs de zesde aanwinst. De zevenvoudig Roemeens international maakte afgelopen zomer de definitieve overstap van FC Viitorul Constanta naar Brighton & Hove Albion. In Engeland kwam hij de voorbije maanden echter niet aan spelen toe. Tot nu toe speelde hij nog maar één officiële wedstrijd voor The Seagulls.

"Ik ben blij dat ik deze stap kan maken", aldus Baluta op de clubsite van ADO. "Ik ben er klaar voor om alles te geven voor ADO Den Haag, zodat de club in de Eredivisie kan blijven spelen. Ik kijk erg uit naar de samenwerking met mijn nieuwe collega's en kan niet wachten om de fans te laten zien wat ik in huis heb. Ik heb veel goede dingen gehoord over de supporters."

"Tudor is één van de getalenteerde jonge spelers bij die club. Zijn leenbeurt zal uitstekend zijn voor zijn ontwikkeling. Hij krijgt de mogelijkheid om regelmatig op hoog niveau in de Eredivisie te spelen en met Alan Pardew onder een zeer ervaren coach te werken", aldus technisch directeur van Brighton Dan Ashworth.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen