Spoorboekje: toppers in Spanje en Nederland en Transferweekje

18 januari 2020, 07:00

Aan het begin van iedere dag brengt FCUpdate.nl haar eigen spoorboekje. Met een handig overzicht brengen we in kaart wat het nieuws van de dag gaat worden, welke specials er online komen, welke duels er op het programma staan en wat voor voetbal op tv komt. Dit is wat je allemaal kunt verwachten op zaterdag 18 januari.

Specials

Klote gevoel voor Zoet, ook al valt hem weinig aan te rekenen

Een week geleden zat hij nog met PSV in Qatar, vrijdag stond Jeroen Zoet in Zwolle onder de lat bij FC Utrecht. Het werd voor de 29-jarige Veendammer een debuut waar hij een - om zijn eigen woorden te gebruiken - een klote gevoel aan over hield. Ook al kon Zoet aan de drie Zwolse tegendoelpunten nauwelijks iets doen. "Maar je debuut stel je je anders voor."

Als het water aan de lippen staat, kan PEC Zwolle ook vechten

PEC Zwolle trok gisteravond tegen FC Utrecht (3-3)  één belangrijke conclusie: de ploeg van John Stegeman blijkt toch over vechtlust te beschikken. Dat heeft de nummer vijftien van de Eredivisie hard nodig ook, wil het straks niet degraderen. John Stegeman beseft eveneens dat hij moet blijven sleutelen aan de defensie. "In de eerste seizoenshelft hebben we niet zo gestreden als vandaag."

Transferweekje

De winterse transferperiode is sinds 1 januari geopend. Clubs hebben de eerste transfers al afgerond en de komende weken zit er nog veel meer in het vat. De geruchtenmachine draait dan ook op volle toeren. Welke winterse verrassing halen clubs uit de hoge hoed? Wij praten je bij met een overzicht van de meest aannemelijke, terugkerende geruchten en verhalen van de afgelopen zeven dagen uit binnen- en buitenland.

Wedstrijden

Watford - Tottenham Hotspur (13.30 uur)

Sinds Nigel Pearson de touwtjes in handen heeft bij Watford, gaat het los van de FA Cup-uitschakeling geweldig met de club. De ploeg won vier van de vijf laatste duels en pakte de laatste drie duels telkens drie punten. Tegen Bournemouth maakte de laagvlieger afgelopen weekend indruk met een 0-3 zege. Daardoor is het voor het eerst dit seizoen niét bij de onderste drie te vinden. Tegen middenmoter Tottenham Hotspur wil Watford de lijn doortrekken.

RB Leipzig - Union Berlin (18.30 uur)

Voor RB Leipzig begint vanavond een heel belangrijk half jaar. Lukt het de ploeg van trainer Julian Nagelsmann om de koppositie in de Bundesliga vast te houden en voor de eerste keer landskampioen te worden? Leipzig is absoluut een kanshebber, maar er zijn veel meer kapers op de kust. Zo staan vier andere clubs binnen zeven punten van de koploper. Het belooft een heel spannende tweede seizoenshelft te worden in Duitsland.

AZ - Willem II (20.45 uur)

Of Calvin Stengs vanavond inzetbaar is, is nog niet helemaal duidelijk. Wat wel zeker is, is dat AZ tegen Willem II een duel is tussen twee van de best presterende ploegen van Nederland. AZ ging de winterstop in als nummer twee en Willem II als nummer vier. Eerder dit seizoen speelde de twee stuntploegen met 1-1 gelijk. Wie van de teams trekt vanavond de goede lijn van de eerste seizoenshelft door?

Voetbal op tv

13.30 uur: Watford - Tottenham Hotspur, Ziggo Sport, live verslag van het Premier League-duel

15.00 uur: Lazio - Sampdoria, Ziggo Sport Docu, live verslag van het Serie A-duel

15.30 uur: FC Augsburg - Borussia Dortmund, FOX Sports 4, live verslag van het Bundesliga-duel

16.00 uur: Manchester City - Crystal Palace, Ziggo Sport Voetbal, live verslag van het Premier League-duel

16.00 uur: Real Madrid - Sevilla, Ziggo Sport, live verslag van het La Liga-duel

18.30 uur: Fortuna Sittard - Vitesse, FOX Sports 2, live verslag van het Eredivisie-duel

18.30 uur: RB Leipzig - Union Berlin, FOX Sports 4, live verslag van het Bundesliga-duel

18.30 uur: Newcastle United - Chelsea, Ziggo Sport, live verslag van het Premier League-duel

19.45 uur: Feyenoord - sc Heerenveen, FOX Sports 1, live verslag van het Eredivisie-duel

19.45 uur: FC Twente - FC Groningen, FOX Sports 3, live verslag van het Eredivisie-duel

20.45 uur: AZ - Willem II, FOX Sports 2, live verslag van het Eredivisie-duel

20.45 uur: Napoli - Fiorentina, Ziggo Sport Voetbal, live verslag van het Serie A-duel

21.00 uur: Eibar - Atlético Madrid, Ziggo Sport, live verslag van het La Liga-duel

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen