PSV houdt Pereiro aan de kant, geen duidelijkheid keeperskwestie

17 januari 2020, 14:07

Gastón Pereiro komt deze maand niet in actie voor PSV. De Eindhovenaren hebben besloten de Uruguayaanse middenvelder vanwege transferperikelen aan de kant te houden. Dat heeft Ernest Faber vrijdag op zijn persconferentie voor het uitduel met VVV-Venlo bekendgemaakt. Wie er in De Koel onder de lat staat bij PSV, wil de trainer nog niet kwijt.

PSV hoopt Pereiro deze maand te verkopen. Gebeurt dat niet, dan loopt de Uruguayaanse middenvelder aan het einde van het seizoen gratis de deur uit. FC Cincinnati wil de linkspoot per direct inlijven. De MLS-club heeft een akkoord bereikt met PSV, maar wacht nog op uitsluitsel van het kamp-Pereiro. Faber is niet van plan om de Uruguayaan op te stellen nu er geen duidelijkheid is over zijn toekomst. "We houden Pereiro aan de kant tot aan het einde van de transferperiode", laat hij weten.

Of Lars Unnerstall of Robin Ruiter de eerste doelman is van Faber, moet nog blijken. "De opstelling vertel ik eerst aan de spelers. Dat doen we altijd zo, niets nieuws", aldus Faber, die niet vreest voor teleurgestelde spelers. "We zijn allemaal professional en worden ruimschoots beloond om PSV'er te zijn. Enkelen zullen teleurgesteld zijn, dat hoort erbij. Het moet alleen niet verzanden in schouders laten hangen."

Wie zeker niet onder de lat staat bij PSV, is Jeroen Zoet. Hij besloot deze week de tijdelijke overstap te maken naar FC Utrecht. Zoet was jaren eerste doelman in Eindhoven, maar verloor dit seizoen zijn basisplaats. "Ik heb na het trainingskamp met Jeroen gesproken over onze plannen. Hij had zijn eigen ideeën over zijn toekomst richting het EK. Wij waren bereid daaraan mee te werken."

Lammers

Sam Lammers traint alweer voluit mee en zou zomaar, wat eerder dan verwacht, zijn rentree in de wedstrijdselectie kunnen maken. "De vraag is of dat wijsheid is", aldus Faber. "Theoretisch zou het kunnen, maar we nemen liever geen risico. Eerst vindt er overleg met ons medische team plaats. In trainingen ziet hij er scherp en goed uit."

Linksback

Ook ging Faber in over zijn wensen voor een versterking. "Een échte linksback is wenselijk. We hebben jongens die er uit de voeten kunnen of weleens hebben gespeeld, maar geen specialist. Ik hoop dat het de club lukt om die wel aan de selectie toe te voegen", eindigt Faber. Ricardo Rodríguez (AC Milan) is de gedroomde nieuwe linksback van de Eindhovenaren.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen