De Koning staat voor zwaar debuut: "PSV weer in een frisse wind"

17 januari 2020, 16:33

Hans de Koning begint zijn periode als hoofdtrainer van VVV-Venlo met een loodzware wedstrijd. In De Koel ontvangen de Limburgers zondagmiddag PSV. "Er gaan kansen komen. En die moet je benutten", blikt de nieuwe VVV-coach op de clubsite vooruit op de eerste wedstrijd van de tweede seizoenshelft.

Net als PSV kende VVV-Venlo een slecht einde van het jaar. De club uit Venlo ontsloeg Robert Maaskant, ging verder met interim-trainer Jay Driessen en stelde vervolgens De Koning aan. Hij moet VVV de komende maanden behoeden voor degradatie. "PSV zit ook weer in een frisse wind", weet De Koning. "Ze hebben natuurlijk wat vraagtekens gehad met een Bergwijn en een aantal andere jongens, maar ook dat begint weer terug te komen. Ze hebben gewoon heel veel kwaliteiten en daarmee ook heel veel keuzemogelijkheden"

Ondanks dat PSV de duidelijke favoriet is, acht De Koning zijn ploeg niet kansloos. "Dat begint met strijd leveren. Maar ook het lef hebben om, ook tegen PSV, gewoon zelf te durven voetballen. Dat misten we in de eerste helft tegen Vitesse, tijdens de laatste wedstrijd voor de winter. Maar als je dan ziet dat we dat de tweede helft wél gaan doen, gebeurt er ook iets. En natuurlijk zul je tegen PSV wat teruggedrongen worden. Natuurlijk zal je klein moeten spelen, maar als je dan de bal hebt moet je ook het lef tonen om naar voren te voetballen."

De Koning kan tegen PSV direct een beroep doen op de van Vitesse gehuurde spits Oussama Darfalou. "Hij laat op de trainingen zien dat hij super scherp is. Ook verdedigend maakt hij veel nuttige meters en zorgt hij er bijvoorbeeld voor dat teamgenoten meer tijd krijgen om eventueel dingen te corrigeren", heeft de trainer veel vertrouwen in de aanwinst.

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen