Jansen kiest definitief voor Bruijn als spits in De Kuip

17 januari 2020, 17:47   Bijgewerkt: 17 januari 2020, 17:56

Johnny Jansen begint zaterdagavond in De Kuip met middenvelder Jordy Bruijn in de spits bij sc Heerenveen. Bij afwezigheid van de geblesseerde Jens Odgaard en aanwinst Runar Espejord die nog niet fit genoeg is voor een basisplaats, experimenteerde de oefenmeester in oefenduels al op deze variant. In die formatie wordt ook het kalenderjaar 2020 afgetrapt in de Eredivisie.

Dat bevestigt Jansen op de clubsite. Alen Halilovic en jeugdspeler Rein Smit waren de andere opties, maar Bruijn krijgt de voorkeur in de punt van de aanval. "We hadden meerdere opties, maar hebben voor Jordy gekozen. Een noodoplossing, dat wel, maar ik denk dat hij ook daar goed kan voetballen. Hij komt graag in de zestien en loert altijd op een goaltje. 't Is een linkmiegel", verklaart Jansen zijn keuze voor Bruijn, die van origine middenvelder is, maar dit seizoen ook al begon als linksbuiten.

Lees ook: Heerenveen wint van Heracles

Verder missen de Friezen ook hun captain, Daniel Høegh. Hoewel de Deen bankzitter is, ontbreekt hij ditmaal helemaal vanwege een kleine blessure. Sherel Floranus is geschorst, terwijl aanwinst Espejord - hij zit wel bij de wedstrijdselectie - alleen een korte periode kan invallen. "Als wij het eerste kwartier goed doorkomen, kunnen we verder kijken. We willen meevoetballen, lef tonen en zo een goed resultaat neerzetten", aldus Jansen.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen