Gisteren gemist: Utrecht en PEC gelijk, Inter haalt Young en KKD

18 januari 2020, 00:30

In de rubriek 'Gisteren gemist' zet FCUpdate.nl het belangrijkste nieuws van de avond daarvoor op een rijtje. Met een samenvatting van alles wat je allemaal hebt gemist ben je weer helemaal op de hoogte van het laatste voetbalnieuws. Dit waren de belangrijkste nieuwsfeiten op vrijdag 17 januari.

Zwolle en FC Utrecht openen spectaculair, maar zonder winnaar

PEC Zwolle en FC Utrecht hebben vrijdagavond in een vermakelijk duel met 3-3 gelijkgespeeld. Het publiek was uiteindelijk de grote winnaar in een wedstrijd, die vooral in de slotfase nog alle kanten op kon. Vijf minuten voor tijd leek Utrecht via invaller Isah Abass de drie punten te pakken, maar Yuta Nakayama maakte in de laatste minuut alsnog de gelijkmaker (3-3).

Internazionale slaat met Young eerste winterse slag op de markt

Internazionale heeft zich vrijdag officieel versterkt met Ashley Young. De 34-jarige multifunctionele vleugelverdediger komt per direct over van Manchester United voor een bedrag van naar verluidt zo'n anderhalf miljoen euro. Hij tekent een contract tot en met het einde van dit lopende seizoen, met de optie voor nog een jaar en is de eerste winteraanwinst.

Cambuur opnieuw onderuit, concurrentie profiteert volop

De Graafschap en Volendam hebben vrijdagavond optimaal geprofiteerd van het puntverlies van koploper SC Cambuur. Een tiental Leeuwarders verloor met 3-2 van nummer achttien TOP Oss. FC Volendam kwam met de schrik vrij door net voor tijd twee keer te scoren en met 4-2 te winnen van Jong PSV. De Graafschap wist redelijk eenvoudig met 0-2 te winnen bij Almere City, waardoor beide ploegen het gat met Cambuur zien slinken. 

'Manchester United bereikt akkoord over Sporting-ster Fernandes'

Manchester United is dicht bij de komst van Sporting Portugal-ster Bruno Fernandes. De geruchten van een aanstaande deal doen al langer de ronde, maar inmiddels ligt er naar verluidt ook een akkoord voor een transferbedrag van zo'n zeventig miljoen euro. Een persoonlijk akkoord is eveneens nabij, waardoor bijna niets de transfer nog in de weg staat.

Lang legt uit: "Moet minuten maken in de Eredivisie"

Noa Lang heeft zijn aanstaande verhuurbeurt aan FC Twente nauwkeurig uitgezocht in samenspraak met Ajax. De buitenspeler zou in Amsterdam te weinig [a,https://www.fcupdate.nl/voetbalnieuws/362186/nos-ajax-verhuurt-lang-tot-einde-van-het-seizoen-aan-fc-twente/,_blank,aan spelen toekomen] in de tweede seizoenshelft en wil zich op andere vlakken ontwikkelen in Enschede. "Ajax en ik zijn tot de conclusie gekomen dat ik veel speelminuten in de Eredivisie moet maken, omdat dat goed is voor mijn ontwikkeling."

Arka Gdynia verlost Heerenveen van buitenspeler Mihajlovic

SC Heerenveen is vrijdag definitief verlost van buitenspeler Nemanja Mihajlovic. De Serviër was volledig op een zijspoor beland in het Abe Lenstra Stadion, maar nam als niet-EU-speler wel een fors salaris voor zijn rekening. Door zijn vertrek naar het Poolse Arka Gdynia – de buitenspeler had nog een contract voor anderhalf seizoen – krijgen de Friezen meer financiële speelruimte.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen