Tottenham Hotspur morst op Vicarage Road wederom punten

18 januari 2020, 15:23

Het is Tottenham Hotspur voor de vierde keer op rij niet gelukt om een competitiewedstrijd te winnen. Op bezoek bij Watford bleek de ploeg van trainer José Mourinho steken op een 0-0 gelijkspel. Spurs mocht zich zelfs gelukkig prijzen met een punt, daar de thuisploeg twintig minuten voor tijd een penalty kreeg. Die werd echter gemist door Troy Deeney.

Tottenham Hotspur trad op Vicarage Road aan zonder Christian Eriksen. De Deense middenvelder lijkt op weg naar Inter, al moeten de clubs nog wel overeenstemming bereiken over de transfersom. Mourinho besloot Eriksen tegen Watford op de bank te zetten. Een kwartier voor tijd werd hij alsnog binnen de lijnen gebracht; mogelijk zijn laatste minuten in dienst van de Londense club.

Zonder Eriksen begon Tottenham Hotspur goed aan de wedstrijd. Het lukten de bezoeker echter niet om het veldoverwicht tot uitdrukking te brengen op het scorebord. Goede kansen waren dan ook spaarzaam in het eerste bedrijf. Lucas Moura kreeg een aantal minuten voor rust de beste mogelijkheid. Hij kwam één-op-één met Ben Foster en werd gestuit door de ervaren doelman.

Direct na rust was Watford dicht bij het openingsdoelpunt, maar Abdoulaye Doucouré schoot naast. Ook Dele Alli had de score kunnen openen, maar hij kopte na een fraai aangesneden voorzet van Heung-Min Son over. Twintig minuten voor tijd leek de thuisploeg de wedstrijd naar zich toe te trekken. Na een handsbal van Jan Vertonghen kreeg Watford een penalty, die door Deeney tegen doelman Paulo Gazzaniga werd geschoten. Tottenham Hotspur bleef daardoor hoop houden op drie punten, maar de inbreng van Eriksen en debutant Gedson Fernandes had niet het gewenste effect, ook al werd een inzet van Erik Lamela nog van de lijn gehaald.

Door de remise stijgt Tottenham van de achtste naar de zevende plaats in de Premier League, maar blij zullen Mourinho en zijn manschappen niet zijn met het punt. Wint Chelsea later op de avond, dan bedraagt het gat met de vierde plaats elf punten. Watford staat nu zestiende.