Onana ziet AZ niet als gevaar: "We staan bovenaan"

18 januari 2020, 16:39

In zijn hoogstwaarschijnlijk laatste seizoen bij Ajax, verwacht André Onana met de club mee te dingen om drie prijzen. De doelman van de Amsterdammers is strijdbaar en ziet naaste belager AZ niet als potentieel gevaar voor de landstitel.

De runner-up uit Alkmaar blijkt een ijzersterke uitdager in de Eredivisie, maar Onana is tegenover De Telegraaf niet onder de indruk. "Het is een heel goed team, maar ik zie ze niet als een grote concurrent. Als wij goed zijn, dan kunnen we van iedereen winnen. Als we gefocust zijn en blijven doen wat we moeten doen, zal alles goed komen. We hebben alles in eigen hand en het hangt van onszelf af of we kampioen worden. We staan bovenaan en waarom zou ik dan mijn hoofd moeten omdraaien om te zien wat AZ, Feyenoord en PSV doen?"

Met de uitschakeling in de Champions League nog vers in het geheugen, moet Onana zich met Ajax de rest van dit seizoen richten op de Europa League. In februari kruist het de degens met het Spaanse Getafe. "Het is nog altijd een teleurstelling dat we uitgeschakeld werden in de Champions League. Maar ik ben een winnaar en nu wil ik de Europa League winnen. Daar zijn we al een keer dicht bij geweest met de finaleplaats van drie jaar geleden. Dat was een beetje het seizoen waarin het allemaal begon voor ons."

Vertrek bij Ajax?

Onana laat nog in het midden of hij ook na de zomer nog onder de Ajax-laat staan, maar geeft wel aan bij een eventueel vertrek de stad en de club te missen. "Er zal een dag komen dat ik ga. Dit is mijn vierde seizoen. Als ik erop terugkijk, dan is het geweldig geweest wat we hebben gepresteerd met een jong team. En is het nog niet klaar. Ik ga alles geven om het nog mooier te maken."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen