Atlético onderuit bij Eibar, Lyon bekert door in Frankrijk

18 januari 2020, 22:51

In La Liga heeft Atlético Madrid punten verspeeld tegen het nietige Eibar. De Madrilenen kwamen al vroeg op achterstand en bleken niet in staat om dat om te bouwen. Dat Atlético al het gehele seizoen moeite heeft met scoren, brak ze bij Eibar weer eens op: 2-0.

De ploeg van Diego Simeone maakte slechts 22 goals in 20 duels. Slechts acht ploegen maakten er nog minder, waaronder de ploegen op de laatste zeven plaatsen van de Spaanse competitie. Eibar zag dat Esteban Burgos al na tien minuten vanuit een corner binnentikte en zo voor de verrassende thuiszege zorgde. Toen Atlético aanzette, besliste Edu Expósito in de blessuretijd het treffen

De dure nederlaag zorgt ervoor dat het gat met Real Madrid acht punten is en FC Barcelona, dat nog in actie komt, ook een marge van acht punten kan slaan.

FC Nantes – Olympique Lyon: 3-4

Dankzij een droomstart bekert Olympique Lyon door in de Coupe de France. Op bezoek bij FC Nantes stond het na negen minuten al 0-2 dankzij een dubbelslag van Rayan Cherki. In de eerste helft scoorden Renaud Emond (Nantes) en Martin Terrier (Lyon) ook nog. Moussa Dembélé besliste het treffen in de tweede helft, al werd het dankzij twee goals in de slotfase nog heel even spannend. Kenny Tete speelde het gehele duel.