Slecht begin van 2020 voor falend PSV met puntverlies in Venlo

19 januari 2020, 14:22

PSV is het jaar 2020 begonnen met puntverlies. De in 2019 zo geplaagde ploeg kwam op de vroege zondagmiddag niet verder dan 1-1 op het kunstgras van VVV-Venlo. Een rake penalty van Johnatan Opoku leek lang de enige treffer in een wedstrijd met veel onbenutte kansen te gaan worden, maar in de absolute slotfase redde Denzel Dumfries toch nog een punt voor de Eindhovenaren, die het gelijkspel vooral aan zichzelf te danken hadden.

Zowel VVV-Venlo als PSV heeft in 2020 wat goed te maken na een op veel punten slecht verlopen eerste seizoenshelft. VVV begint het nieuwe voetbaljaar met een nieuwe trainer. Hans de Koning moet er de komende maanden voor gaan zorgen dat VVV in de Eredivisie blijft. Hij zag zijn debuut bijna meteen dramatisch beginnen. Aanwinst Oussama Darfalou, die wordt gehuurd van Vitesse, speelde de bal zomaar terug en zette daarmee onbedoeld Steven Bergwijn alleen voor de keeper. Op het moment dat de vervanger van Donyell Malen in de spits echter de 0-1 binnen wilde schuiven, gleed hij uit en kon VVV opgelucht ademhalen.

Kansrijk

Het was het startsein van een kansrijke eerste helft voor PSV. Het elftal van Ernest Faber moest winnen om weer over Willem II op de ranglijst heen te wippen en het gat met nummer twee AZ te verkleinen. Na de gigantische kans voor Bergwijn testte ook Cody Gakpo de vuisten van VVV-keeper Thorsten Kirschbaum, maar de Duitser hield zijn doel schoon. Niet veel later haalde Lee Cattermole een hoekschop van Mohamed Ihattaren voor de lijn weg.

Het spel golfde op en neer en dat maakte het een leuke wedstrijd om naar te kijken, ondanks de slordigheden aan beide kanten. Ook VVV probeerde waar het kon aan te vallen en dat leverde schotkansen voor Darfalou op die naast en over gingen en een harde kopbal van Nils Röseler die stijlvol werd gepakt door Unnerstall. PSV had via Bruma nog de 0-1 kunnen maken, maar de moeilijk scorende Portugees slaagde er wonderwel niet in om alleen tegenover Kirschbaum de bal in het doel te krijgen op aangeven van Cody Gakpo. Dat het 0-0 bij rust was, kon je dan ook hoogst opmerkelijk noemen.

Direct na rust werd door Bergwijn het signaal afgegeven dat ook in de tweede helft de kansen wel zouden komen. Meteen vanaf de aftrap schoot hij namelijk hard op Kirschbaum, die wederom in de weg stond. VVV had daarna een fase waarin het PSV succesvol onder druk zette. Het leverde langdurig balbezit op en PSV kwam in de verdrukking terecht. Het had echter het geluk dat VVV het korte overwicht niet wist om te zetten in kansen en PSV had zelf via Denzel Dumfries vlak daarna opnieuw op voorsprong kunnen komen, maar Kirschbaum hield zijn kopbal voor de lijn tegen.

Opmerkelijk 

PSV had op basis van de kansen in de eerste helft al lang en breed de drie punten veiliggesteld moeten hebben, maar verzuimde zichzelf een hoop problemen te besparen. Die problemen ondervond het zo'n twintig minuten voor tijd toen Oliver Boscagli te laat was en een domme overtreding op invaller Simon Janssen maakte. De terechte strafschop werd door het midden afgemaakt door Opoku: 1-0. Het was opmerkelijk dat PSV juist na die tegentreffer geen enkele echt grote kans meer wist te creëren.

Opstellingen en beoordelingen:*

VVV-Venlo: Thorsten Kirschbaum 8; Tobias Pachonik 7, Nils Röseler 7,5, Christian Kum 7,5, Roel Janssen 7; Evert Linthorst 6 (21. Simon Janssen 6,5), Lee Cattermole 6,5, Peter van Ooijen 6,5; Johnatan Opoku 7, Oussama Darfalou 7,5, Jerome Sinclair 6,5 (85. Haji Wright -)

PSV: Lars Unnerstall 8; Denzel Dumfries 7,5, Timo Baumgartl 6, Daniel Schwaab 6,5, Oliver Boscagli 5; Pablo Rosario 5,5, Mohamed Ihattaren 6,5, Ryan Thomas 6; Bruma 5, Steven Bergwijn 6,5, Cody Gakpo 6,5 (62. Jorrit Hendrix 5,5)

Man of the match: Thorsten Kirschbaum

*: spelers moeten minimaal twintig minuten hebben meegedaan om in aanmerking te komen voor een beoordeling

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen