Vlap speelt slechts elf minuten in verloren topper tegen Brugge

19 januari 2020, 20:16

Als invaller heeft Michel Vlap (op archiefbeeld) een nederlaag van Anderlecht tegen Club Brugge (1-2) niet kunnen voorkomen. De Fries speelde slechts elf minuten mee. Vlap was de voorgaande twee duels nog basisspeler.  Hij werd zondagavond pas opgetrommeld toen Anderlecht en Club Brugge de eindstand al hadden bereikt.

Derrick Luckassen had wel een basisplaats bij Anderlecht. Vanzelfsprekend startte aanvoerder Ruud Vormer bij Club Brugge. Ook kende de opstelling van Anderlecht een debutant: de achttienjarige Antoine Colassin. Hij opende na 21 minuten de score. Colassin rondde een aanval af die hij zelf had ingeleid met een hakje. In de slotfase zorgde Hans Vanaken op schitterende wijze voor de gelijkmaker. Een vrije trap die terugkwam uit de muur nam hij ineens op zijn linker en had Hendrik Van Crombrugge het nakijken.

Vanaken groeide ook uit tot matchwinner. Dit keer maakte hij met zijn linker een frommelgoal. Dat gebeurde allemaal een kwartier voor het eindsignaal. In het restant kreeg Anderlecht nog een enorme kans, maar die was niet aan Francis Amuzu besteed. De drie punten gingen naar de Vlamingen, die met vijftien punten voorsprong op Gent royaal koploper blijven. Anderlecht staat negende.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen