Van Dijk tempert euforie rondom titel: "Kan nog heel gek lopen"

19 januari 2020, 20:39   Bijgewerkt: 19 januari 2020, 21:32

Liverpool won zondagavond met 2-0 van Manchester United en staat door de overwinning nu zestien punten voor op de nummer twee. The Reds hebben daarbij ook nog eens een wedstrijd minder, toch wil Virgil van Dijk nog niet spreken over een eventuele titel. "Er zijn nog zoveel wedstrijden te spelen", zei hij.

Virgil van Dijk gaf na een kwartier spelen de opmaat voor de 21e overwinning van dit seizoen. De boomlange verdediger kopte uit een corner de openingstreffer tegen de touwen. "Het is altijd moeilijk om los te komen, maar het was een belangrijke goal. We hebben bij vlagen een uitstekende wedstrijd gespeeld. We hadden er wel vier of vijf kunnen scoren vandaag", zei hij in gesprek met Ziggo Sport. "Het was gewoon een verdiende overwinning, maar we hadden het ons vandaag veel makkelijker kunnen maken. Hopelijk zit er geen rem op bij ons."

Door de overwinning van Liverpool en de misstappen van Leicester City en Manchester City bedraagt de voorsprong momenteel maar liefst zestien punten. "De voorsprong maakt ons op dit moment niet uit, er zijn nog zoveel wedstrijden te spelen. De volgende wedstrijd is donderdag, dan zullen we wel weer zien", zei hij. Waar men in Engeland er al vanuit gaat dat The Reds niet meer bijgehaald zullen worden, tempert Van Dijk de verwachtingen. "Wij gaan niet mee in de euforie over het kampioenschap. Het kan heel gek lopen. Vorig jaar verloren we maar één wedstrijd, maar wonnen we de competitie niet. We moeten niet naast onze schoenen lopen en gewoon doorgaan."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen