Krantenoverzicht: 'New year, same old PSV'

20 januari 2020, 08:04

PSV heeft zichzelf zondagmiddag een zeer slechte dienst bewezen op bezoek bij VVV-Venlo. Denzel Dumfries bezorgde de Eindhovenaren een punt en dat ze zeker op basis van de tweede helft niet veel meer hadden verdiend, zegt wat dat betreft genoeg. De ochtendkranten waren kritisch op het spel van Ernest Fabers formatie. 'New year, same old PSV, zouden ze aan de andere kant van de Noordzee zeggen', 

'Gemiste kans', opent het Eindhovens Dagblad het sportkatern met grote letters. 'Van dromen over de kampioensschaal naar oppassen voor een glijdende schaal. Zo valt het gevoel bij dit PSV-seizoen onderhand wel te typeren. Blijft PSV zo voetballen als gisteren in de abominabel slechte tweede helft in Venlo, dan mag in het Philips Stadion voor het ergste worden gevreesd. In een toch al hondsberoerd seizoen viel de vertoning tegen VVV niet eens uit de toon: PSV wacht al sinds 29 september op een uitzege in de Eredivisie en op deze manier lukt het natuurlijk nooit om tweede in de Eredivisie te worden.' En om de bekerfinale te halen, moet het drie uitwedstrijden overleven, zo is bovendien de kanttekening voor het bekertoernooi.

De Telegraf constateert dat er 'nog niets veranderd is' onder Faber, ten opzichte van voorganger Mark van Bommel. 'New year, same old PSV, zouden ze aan de andere kant van de Noordzee zeggen', valt er te lezen. 'Voor de zoveelste keer een goed begin, legio gemiste kansen… En een groot verval.' Daarbij krijgt ook Olivier Boscagli, die de strafschop veroorzaakte in Venlo, forse kritiek. 'De Fransman mocht als linksback starten door de schorsing van Nick Viergever en maakte alleen al in die ene seconde duidelijk waarom PSV er alles aan gelegen is een deal met AC Milan voor Ricardo Rodriguez voor elkaar te boksen. Hij toonde de nog altijd verdedigende kwetsbaarheid van dit PSV aan.'

Het dure puntverlies was extra zuur, omdat concurrent AZ in eigen huis van Willem II had verloren. 'Vooraf was er best wat hoop: concurrent AZ verspeelde op zaterdagavond punten. Het zonnetje scheen. De tegenstander bulkte ook niet bepaald van het zelfvertrouwen, laat staan van de kwaliteit', begint het Algemeen Daglad. 'Faber is er als interim-trainer niet om vrienden te maken voor de lange termijn. Dus benoemde hij openlijk waar het volgens hem aan schort: zodra er iets van tegenslag komt, laten spelers elkaar zitten. Helpen ze elkaar niet meer, zoals ze wel doen als het nog 0-0 staat.' En zo geschiedde ook in Limburg.

De Volkskrant ziet nog steeds dat PSV mentaal de zaken 'niet op orde' heeft. 'De spelers missen nog steeds de bereidheid om zich voor elkaar op te offeren', concludeert het medium. 'PSV is typisch een ploeg die slechts kan schitteren met de wind in de rug.' En dat had het in Venlo zeker niet, mede omdat kans op kans werd gemist. 'Dat is tevens het grootste probleem van PSV, zonder de revaliderende Donyell Malen mist PSV een spits met killersinstinct.' Volgens de ochtendkrant mist PSV 'vechtlust' en is het momenteel als 'los zand'.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen