Stengs na verlies tegen Willem II: "Tweede plek vasthouden"

20 januari 2020, 08:36   Bijgewerkt: 20 januari 2020, 08:46

Calvin Stengs baalt als een stekker van de 1-3 nederlaag tegen Willem II. AZ ging in de rust nog met 1-0 aan de leiding, maar na rust sloeg de wedstrijd om. De Alkmaarders toonden slordig spel en boden de bezoekers ruimte om te voetballen. "We waren én slordig én vergaten collectief druk te zetten", sprak de jonge aanvaller.

AZ speelde volgens Stengs voor rust prima. "We kwamen door een prima goal van Oussi op 1-0, maar vergaten vervolgens verder afstand te nemen", zei de aanvaller in gesprek met De Telegraaf. "Het zat met het schot van Owen Wijndal op de lat en die bal van mij op de paal ook niet mee. Ik dacht 'niks aan de hand', zelfs niet toen zij in de tweede helft gelijkmaakten." Toch ging het in de tweede helft helemaal mis voor de nummer twee van de Eredivisie. "We werden én slordig én we vergaten collectief druk te zetten. Daardoor konden zij lekker en vrijuit voetballen. Dat brak ons op. Ja, wéér een nederlaag tegen Willem II, de vierde op rij. Ongelooflijk. Het is lang geleden dat ik van ze heb gewonnen."

De laatste wedstrijd voor de winterstop tegen Sparta ging ook al verloren voor AZ, waardoor dit de tweede nederlaag op een rij is. "Het voelt ook zo en dat is heel pijnlijk", zei hij. De achterstand op koploper Ajax is nu opgelopen tot zes punten. "Ik denk dat bijna niemand van ons heeft uitgesproken dat we voor het kampioenschap zouden gaan. Wij moeten vooral naar onszelf kijken en zorgen dat we snel weer eens gaan winnen. Want de tweede plaats willen we koste wat het kost wel vasthouden."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen