KNVB overweegt VAR ook in te voeren in de Eerste Divisie

20 januari 2020, 09:11   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

De KNVB overweegt serieus om de VAR in de komende seizoenen ook in te voeren in de Eerste Divisie. Nadat er afgelopen weekend bijzonder veel commotie ontstond over een aantal verkeerde beslissingen, is de roep om de videoscheidsrechter op het tweede niveau aangewakkerd. De eerste stap om te kijken of dat technisch haalbaar is, wordt uitgevoerd.

Dat vertelt scheidsrechtersbaas Dick van Egmond tegenover FOX Sports. "Er wordt gekeken naar de mogelijkheid om de VAR ook in lagere competities in te zetten", bevestigde hij. "In de Tweede Bundesliga en in de Championship is dat al ingevoerd en dat is niet voor niets. De VAR is in de Eredivisie ingevoerd om dit soort zaken te verbeteren en wellicht is dat in de toekomst ook in de Eerste Divisie mogelijk."

En met name financieel en organisatorisch is dat een twijfelachtige kwestie, tevens zijn er veel extra scheidsrechters nodig. Een pittige uitdaging dus voor de KNVB. "Aan de andere kant: het is ons ook gelukt in de Eredivisie, dus waarom zou het dan in de Eerste Divisie niet lukken?", vraagt Van Egmond zich af. Eveneens vertelde de voormalig scheidsrechter dat de KNVB druk bezig is met de optie voor de buitenspeltechnologie, dat betreft dan de Eredivisie.

Afgelopen weekend ging het met de scheidsrechters op het tweede niveau van Nederland een aantal keer gruwelijk mis. Een overduidelijke treffer van NEC tegen MVV werd niet toegekend; een doelpunt van Excelsior werd onterecht afgekeurd wegens buitenspel en een goal van Jong AZ ging eveneens onterecht niet door, omdat er een bal het veld in werd gegooid. Desondanks had de treffer 'gewoon' moeten tellen.

Lees ookBax na fout bij 'goal' van Jong AZ: "Kan niks anders dan toegeven"

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen