Oud-prof De Wagt (34) verliest strijd tegen kanker

20 januari 2020, 09:48   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Oud-profvoetballer Chris de Wagt (op archiefbeeld voor ONS Sneek) is op 34-jarige leeftijd overleden. De voormalig speler van SC Cambuur, TOP Oss en ONS Sneek verloor de strijd tegen kanker. De Wagt was de laatste jaren als trainer werkzaam bij sc Heerenveen, waar hij onder andere de beloftenploeg onder zijn hoede had.

Heerenveen laat weten dat De Wagt zondag is overleden. De Fries was al geruime tijd ziek. In 2017 werd hij voor het eerst geconfronteerd met kanker, later in 2018 nog een keer. Toen werd een agressieve vorm van botkanker vastgesteld. Datzelfde jaar had de voormalig verdediger nog een fulltime aanstelling bij Heerenveen gekregen. Daarin liep De Wagt onder andere mee met toenmalig hoofdtrainer Jan Olde Riekerink.

De ambitieuze trainer maakte een zware en intensieve periode mee. Desondanks vond hij nog de kracht en energie om te helpen binnen de jeugdopleiding van Heerenveen. Twee maanden geleden bezocht De Wagt de wedstrijd tussen Heerenveen en Vitesse. Spelers van Heerenveen droegen shirts met de tekst 'Let's do it, Chris.'

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen