Ajax-opponent Getafe raakt vaste kracht Cabrera kwijt

20 januari 2020, 12:01

Getafe heeft maandag officieel afscheid genomen van verdediger Leandro Cabrera. De verdediger was een vaste kracht bij de Europa League-opponent van de Amsterdammers, maar door een transferclausule was de Uruguayaan niet te behouden voor de Primera Division-club. Hij wordt voor negen miljoen euro overgenomen door Espanyol.

Beide clubs hebben de transfer inmiddels bevestigd. Espanyol voert een strijd tegen degradatie en zocht een centrale verdediger, die het opmerkelijk genoeg vond bij nummer vijf Getafe. Normaliter vormde Cabrera – die in totaal 66 duels speelde namens de Spaanse club – het centrum van de achterhoede met Djené Dakonam, wiens naam overigens recent viel bij Arsenal en Tottenham Hotspur. Dat gerucht is overigens nog niet bevestigd. 

Cabrera tekent een vierjarig contract bij de tweede club van Barcelona. Eerder stond hij onder contract bij onder andere Atlético Madrid, Real Zaragose, CD Numancia en Herucles Alicante. Het is onbekend of Getafe nog de markt op gaat om een vervanger te halen: Xabi Etxeita en Bruno González zijn de alternateiven centrale verdedigers in de selectie.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen