Einde seizoen voor Willems na opnieuw kruisbandblessure

20 januari 2020, 12:30   Bijgewerkt: 20 januari 2020, 18:28

De vrees van Jetro Willems (25) is werkelijkheid geworden: de verdediger heeft een zware kruisbandblessure opgelopen en ligt minimaal zes maanden uit de roulatie, wat zelfs nog kan oplopen tot driekwart jaar. De linksback was bij Newcastle United bezig aan een prima seizoen, maar raakte zaterdag tegen Chelsea (1-0) zwaar geblesseerd. 

Na een duel met Callum Hudson-Odoi ging het afgelopen weekend gruwelijk mis voor Willems, die verkeerd terecht kwam en meteen bleef liggen op de grond. Zijn voorste kruisband is afgescheurd, zo blijkt uit het eerste onderzoek, waardoor er een streep gaat door de rest van het seizoen, iets waarvoor coach Steve Bruce al vreesde direct na de wedstrijd.

Lees ook: Newcastle denkt dat seizoen Willems voorbij is door blessure

 

De 25-jarige Willems scheurde eerder al zijn kruisband af in het seizoen 2015/2016. Destijds was hij nog in dienst van PSV en miste hij door zijn blessure het WK in Brazilië, waarvoor hij een serieuze optie was. Hoewel het EK 2020 een stuk verder weg is voor Willems, omdat hij onder Ronald Koeman nog geen minuut maakte, gaat door dat toernooi ook definitief een streep.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen