De Jong blij met goede wedstrijd tegen Real Madrid

20 januari 2020, 22:50

Luuk de Jong oogde afgelopen weekend de nodige complimenten naar aanleiding van zijn optreden namens Sevilla tegen Real Madrid. De Nederlander maakte een treffer en zag ook nog een goal afgekeurd worden, maar bovenal was men lyrisch over het veldspel. "Het klinkt misschien gek, maar ik denk dat het voor een aanvaller tegen Barcelona of Real Madrid makkelijker voetballen is."

Dat vertelt hij tegenover het Algemeen Dagblad. "Topploegen hebben aanvallende intenties en daardoor ligt er automatisch iets meer ruimte aan de overkant. Bij PSV vond Mark van Bommel dat ik goed oog had voor het spel tussen de linies. Voor mijn eigen vertrouwen was deze wedstrijd in Madrid goed."

Lees ook: Spaanse media vergelijken Luuk de Jong met 'de echte' Ronaldo

En een goede wedstrijd had De Jong wel nodig, omdat hij moeizaam scoort en ook werd opgenomen in het team van tegenvallers van het jaar, door de Spaanse media. Toch maakte de Nederlander zich geen zorgen over zijn positie. "Topvoetbal draait ook om zaken als meeverdedigen, tactisch flexibel zijn. Natuurlijk weet je dat óók het scoren telt bij een spits, maar de club presteert zoals verwacht, we doen vol mee voor de vier Champions League-plekken", aldus De Jong.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen