Pardew: "Je ziet de cultuur in bijna elk Eredivisie-duel terug"

21 januari 2020, 09:15

Alan Pardew kan met een goed gevoel terugkijken op zijn debuut als Eredivisie-trainer. De coach won met ADO Den Haag zondag met 2-0 van concurrent RKC Waalwijk en deed dat met slechts dertig procent balbezit. Het zegt volgens hem veel over de Nederlandse voetbalcultuur.

"RKC speelde veel beter voetbal dan wij. Ik had niet verwacht dat ze zo gemakkelijk onder onze druk uit konden voetballen", laat hij optekenen in De Telegraaf. Pardew weet dat het typisch Nederlands is om op balbezit te spelen. "Ik ben opgegroeid ten tijde van het totaalvoetbal van Nederland in de jaren zeventig van de vorige eeuw en hun spel vanuit balbezit. Die cultuur is hier ingebakken en zie je bijna iedere wedstrijd in de Eredivisie terug. Vrijdag zag ik onze volgende tegenstander FC Utrecht spelen. Indrukwekkend, sterk aan de bal, goed positiespel. Voor mij is het heel moeilijk om dat spel te begrijpen. Aan de andere kant denk ik dat wij met ADO een andere manier moeten zoeken om wedstrijden te winnen en is het niet nodig om 70% balbezit te hebben."

ADO won weliswaar van RKC, maar het was goed te zien dat er nog veel werk aan de winkel is voor de ploeg. Daar is Pardew zich van bewust. "Ik heb nog niet genoten van ons spel aan de bal, maar dat komt als we meer vertrouwen krijgen en daarvoor moeten we punten pakken."

ADO staat door de zege zestiende, met evenveel punten als nummer zeventien VVV-Venlo. Die ploeg speelt aanstaand weekend tegen RKC.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen