Spakenburg-coach Meijers: "Voor resultaat naar ArenA"

21 januari 2020 – Voor SV Spakenburg belooft de achtste finale van het KNVB Beker-toernooi een groot sprookje te worden. De club uit de Tweede Divisie gaat woensdag op bezoek bij Ajax, dat alle kaarten voor het bekerduel heeft uitverkocht. Eric Meijers weet dat het een speciale week is voor de club.

Spakenburg-coach Meijers: "Voor resultaat naar ArenA"

Alles bij Spakenburg draait om het bekerduel met Ajax, zo heeft Meijers gemerkt. "Het is ongekend als je ziet hoe het hier leeft. Dat heb ik zelfs in mijn lange carrière nog niet meegemaakt", zegt hij tegen Omroep Gelderland. "Er gaan veertig bussen met 2500 man vanuit Spakenburg naar de Arena. Het is zelfs uitverkocht. Daar droom je alleen maar van. Je moet er zeker van genieten, maar wij gaan ook voor een resultaat. Wij gaan met een plan naar de ArenA."

Meijers weet wat het is om te stunten in het bekertoernooi. Dat deed hij eerder al als coach van Achilles '29. "We hebben NAC en Heracles verslagen die in de Eredivisie speelden. En RKC, toen koploper in de Eerste Divisie. En tegen het grote AZ van Louis van Gaal in 2009 stonden we tot de 85e minuut maar met 1-0 achter. Wij moeten proberen om onze huid zo duur mogelijk te verkopen. Het zal aan de tegenstander liggen hoe die wedstrijd verloopt", beseft Meijers.

Ajax en Spakenburg, dat negende staat in de competitie, spelen woensdag om 20.45 uur tegen elkaar.

Eredivisie

gerelateerd