Concurrent minder voor Luuk de Jong: Chicharito naar LA

21 januari 2020, 17:05   Bijgewerkt: 21 januari 2020, 18:57

Javier 'Chicharito' Hernandez heeft zijn transfer naar LA Galaxy afgerond. Dat betekent dat Luuk de Jong bij Sevilla een concurrent minder heeft. De 31-jarige Mexicaan speelde een half jaar voor de Andalusiërs, maar kon daar geen potten breken. Bij LA Galaxy volgt hij Zlatan Ibrahimovic op.

Beide clubs moeten de transfer nog aankondigen, maar tegenover LA Times geeft Chicharito alvast zijn eerste interview als kersvers speler van Galaxy. "Dit is het juiste moment", zegt hij over zijn overgang naar de MLS. "Dit is wat ik wil. Mensen zeggen dat ik dit doe omdat ik het niet kon redden in Europa. Soms gebeuren er zaken die je zelf niet in de hand hebt. De afgelopen twee jaar gaven trainers vertrouwen aan andere spelers, in plaats van aan mij."

Bij zijn nieuwe club proeft Chicharito dat vertrouwen wel. Hij wordt in de Amerikaanse competitie de best betaalde speler. Die status neemt de oud-speler van Manchester United, Real Madrid en Bayer Leverkusen over van Ibrahimovic. Chicharito gaat naar verluidt 5,4 miljoen euro per jaar verdienen. Hij tekent een contract voor drie jaar, met de optie voor een extra seizoen.

Voor Sevilla kwam 109-voudig international dertien keer in actie. In die duels scoorde hij drie keer. Sevilla anticipeerde al op zijn vertrek door Youssef En-Nesyri te halen. Samen met Luuk de Jong en Munir El Haddadi is hij kandidaat voor de spitspositie.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen