Ajax blijft PSV en Feyenoord ver voor op social media

21 januari 2020, 17:17

Ajax heeft als grootste club van Nederland op het gebied van social media wederom een grote sprong gemaakt. Mede door de sportieve successen van vorig seizoen hebben de Amsterdammers hun aandeel flink zien groeien. Op de mondiale ranglijst maken ze een sprong naar de 31ste plaats, terwijl achtervolgers PSV - dat overigens ook flink groeit - en Feyenoord op afstand volgen.

De Amsterdammers stonden vorig jaar nog op de 51ste plaats op de wereldranglijst van bereik op social media, in de nieuwe ranking staan ze samen met Olympique Marseille, Palmeiras en het Egyptische Al-Zamalek nét niet bij de beste dertig teams. PSV maakte overigens een nog grotere sprong (van 31 plaatsen), maar staat met exact de honderdste plek nog wel beduidend lager dan Ajax.

Feyenoord is de laatste Nederlandse club in dit rijtje en is drie plekken gedaald. De Rotterdammers staan 159ste als het gaat om de socials. Verder valt nog op dat Ajax met vier miljoen volgers op Instagram ver boven de directe concurrenten uitsteekt. Alshet gaat om Instagram is Feyenoord van Nederland overigens zelfs tweede, PSV nummer drie en AZ en FC Twente respectievelijk vier en vijf.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen