Manchester United mogelijk gestraft voor felle protesten

21 januari 2020, 17:57

De verloren topper tegen Liverpool van afgelopen weekend krijgt mogelijk een vervelend staartje voor Manchcester United. De ploeg is door de Engelse voetbalbond FA aangeklaagd vanwege de manier waarop enkele spelers zich hebben gedragen. Met name de wijze waarop geklaagd werd na een uiteindelijk afgekeurde Liverpool-treffer na een klein half uur is de reden daarvan.

Dat heeft de FA laten weten in een statement. De United-spelers waren zeer boos, omdat Virgil van Dijk in hun ogen een overtreding maakte op keeper David de Gea. De goalie kreeg in het vervolg nog een gele kaart vanwege de hevige protesteren, terwijl ook veel andere spelers hun onvrede uitten. Het doelpunt werd overigens uiteindelijk ook afgekeurd door de VAR, waardoor de stand 1-0 bleef op dat moment. Later in de wedstrijd zou het alsnog 2-0 worden voor de thuisploeg, overigens.

De FA licht in het statement toe dat het specifiek om dat moment van protesteren gaat waar de club voor bestraft kan worden. De club krijgt tot en met donderdag de tijd om te reageren op het verwijt, waarna een straf wordt uitgesproken. Onduidelijk is wat voor maatregel er precies opgelegd kan worden.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen