Sarri geeft toe: De Ligt weer aan rechterzijde van defensie

21 januari 2020, 20:50

Maurizio Sarri heeft tekst en uitleg gegeven wat betreft de status van Matthijs de Ligt bij Juventus. De Nederlander miste een aantal wedstrijden vanwege Leonardo Bonucci en Merih Demiral. Nu de Turkse verdediger langdurig geblesseerd is, is De Ligt weer terug in de basiself van de Italiaanse grootmacht.

De koploper van de Serie A speelt morgenavond (donderdag) het Coppa Italia-duel tegen AS Roma. Met hoogstwaarschijnlijk De Ligt in de basiself. Cristiano Ronaldo is er zeer waarschijnlijk niet bij, vertelt Sarri op de persconferentie. "We gaan kijken of Ronaldo morgen kan spelen. Als hij zich goed voelt, kan hij drie wedstrijden in één week spelen. Wat dat betreft zie ik geen probleem, maar het belangrijkste is dat hij zich goed genoeg voelt."

De Ligt rechts

In de beginperiode van de Nederlander bij Juventus, speelde hij geregeld aan de linkerkant van de defensie. Daar maakte hij geregeld wat fouten. Sarri kreeg kritiek op zijn opstelling, maar heeft nu aangegeven dat De Ligt weer aan de rechterkant gaat spelen, net als bij Oranje en voorheen Ajax. "Toen Demiral en Bonucci samen speelden, voelde Bonucci zich op links meer op zijn gemak. We hebben ervoor gekozen om op deze manier verder te gaan."

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen