De Jong draagt met assist bij aan simpele bekerzege Sevilla

Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Aangeboden door

21 januari 2020 – Sevilla heeft zich dinsdagavond probleemloos geplaatst voor de achtste finales van de Copa del Rey ten koste van Levante. Aanvaller Luuk de Jong had anders dan de laatste weken geen bijdrage met een doelpunt, maar de spits gaf wel een assist bij het derde en beslissende doelpunt voor de Andalusiërs (3-1). 

De Jong draagt met assist bij aan simpele bekerzege Sevilla

Stort 20 euro bij Jacks.nl en ontvang 5 gratis WK weddenschappen t.w.v. €10!
Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

De Nederlandse spits, die in de vorige bekerronde tegen Escobedo scoorde en ook afgelopen weekend tegen Real Madrid het net vond, stond opnieuw in de basis. Hij zag hoe Sevilla in eigen huis simpel op voorsprong kwam: een fout in de opbouw bij de bezoekers werd keihard afgestraft. Fernando schoot de bal uiteindelijk simpel tegen de touwen: 1-0.

Het bleek een dure fout, want na een half uur maakten de bezoekers gelijk via Óscar Duarte. Het was eigenlijk het enige gevaar in heel het duel maar wel direct raak, waardoor Sevilla na de pauze wél volop op het gaspedaal drukte. Lucas Ocampos schoot binnen zestig tellen in het tweede bedrijf snoeihard de 1-2 binnen vanaf ruim twintig meter en maakte daarmee de intenties van de thuisclub duidelijk. 

De Jong kwam ook nog op papier, maar ditmaal met een assist. Hij nam de bal na een kleine tachtig minuten de bal met enig fortuin mee, vond Óliver Torres en die schoot simpel de beslissende én terechte 3-1 binnen. Vrijwel direct daarna mocht de sterke spits naar de kant, ongetwijfeld ook met het oog op komend weekend. Dan komt Granada op bezoek bij Sevilla, dat de kokers ingaat voor de volgende ronde van de Copa del Rey.

  • Senegal - Nederland, actie Adv

    Maak een account bij Jacks.nl en ontvang 5 gratis WK weddenschappen t.w.v. €10!

    Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

  • Reacties

    WK 2022

    gerelateerd