Publiek de winnaar bij heerlijk derby Chelsea - Arsenal

21 januari 2020, 23:12

Arsenal heeft dinsdagavond opnieuw niet gewonnen, maar zal het punt tegen Chelsea (2-2) koesteren als een overwinning. De ploeg van Mikel Arteta kwam namelijk al vroeg met een man minder te staan na een rode kaart voor David Luiz, maar toonde tot tweemaal toe veerkracht (2-2). Héctor Bellerin draaide vlak voor het einde op heerlijke wijze de gelijkmaker binnen in de derby in Londen, waar het publiek de grote winnaar werd.

De aanvoerder van Arsenal deed dat vlak nadat César Azpilicueta de 2-1 had aangetekend namens The Blues, die na een half uur met een man meer kwamen te staan vanwege een rode kaart bij Arsenal. Na een blunder van Shkodran Mustafi kon Tammy Abraham richting het doel van Arsenal. Luiz dacht de bal van de spits nog te ontfutselen, maar raakte de spits en de bal ging op de stip. De Braziliaan kon inrukken vanwege het neerhalen van een doorgebroken speler.

Jorginho faalde niet vanaf elf meter en schoot Chelsea tegen tien Gunners op voorsprong. Desondanks bleven de bezoekers in leven, want Martinelli profiteerde na ruim een uur ook van een zeldzame fout bij N'Golo Kanté. De middenvelder verspeelde de bal aan de Braziliaan op het middenveld, die een run van veertig meter beloonde met de gelijkmaker: 1-1.

De thuisploeg ging logischerwijs vol overtuiging op jacht naar de winnende goal en dacht die vijf minuten voor het einde te maken. Een corner werd ingebracht door Callum Houdson-Odoi en werd bij de eerste paal binnengelopen door captain Azpilicueta. Hij dacht matchwinner te worden, maar Arteta jutte zijn ploeg nog een keer naar voren.

Geholpen door een blessure bij Abraham – hij bleef vanwege de drie wissels van Frank Lampard op het veld staan, maar Chelsea stond praktisch met een man minder – voelde Arsenal dat het gelijkwaardig was: aanvoerder Bellerín volgde het voorbeeld van Chelsea's captain en schoot vanaf buiten het zestienmetergebied heerlijk binnen in de verre hoek: via de binnenkant van de paal viel de paal binnen (2-2).

De grootste domper was er met de remise voor Chelsea, aangezien zij in eigen huis opnieuw niet winnen en de zege vlak voor het einde dachten binnen te hebben. Toch zal ook Arteta met de derde remise op rij niet tevreden kunnen zijn, mede omdat er sinds januari 2015 (!) door Arsenal al niet werd gewonnen bij een ploeg uit de top-zes van de Premier League. Wat dat betreft was vooral het publiek de grote winnaar dinsdagavond in Londen.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen