Lyon na meeslepende pot en penaltyreeks naar Franse bekerfinale

21 januari 2020, 23:34

Olympique Lyon maakt nog altijd kans op een Franse prijs. Zonder Kenny Tete en de geblesseerde Memphis Depay won Lyon na penalty's van Lille in de halve finale van de Coupe de la Ligue, het tweede bekertoernooi van Frankrijk. Na negentig minuten stond het namelijk nog 2-2.

De laatste horde naar een finaleplaats in de Coupe de la Ligue kende een spectaculair begin, met goals aan beide kanten in het openingskwartier. Voormalig wonderkind Renato Sanches schoot de Ajax-opponent uit de Champions League op voorsprong. Vier minuten later mocht Moussa Dembélé vanaf elf meter aanleggen. En deed dat feilloos: 1-1.

Daarna gebeurde er weinig in Lyon, waar Kenny Tete op de bank bleef en Memphis Depay uiteraard nog langdurig afwezig is. Winnen deed de ploeg van Rudi Garcia uiteindelijk nog wel, dankzij de door topclubs gewilde middenvelder Houssem Aouar. De 21-jarige linkermiddenvelder schoot vijf minuten voor tijd raak en leek Lyon daarmee een finaleplaats te bezorgen.

Dat gebeurde in de reguliere speeltijd nog niet, want in de derde minuut van de extra tijd kreeg Lille een makkelijk gegeven strafschop. De gelauwerde Loïc Remy trok de stand met een Panenka stijlvol gelijk: 2-2. Lyon nam de pingels in de strafschoppenserie echter beter. Morgen (woensdag) nemen Stade Reimes en Paris Saint-Germain het tegen elkaar op in de andere halve finale. De winnaar van die tweestrijd neemt het uiteraard in de finale op tegen Lyon.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen