Berghuis baalde dat het duel in Sittard gestaakt moest worden

21 januari 2020, 23:50

Steven Berghuis baalt dat de bekerwedstrijd tussen Fortuna Sittard en Feyenoord gestaakt moest worden dinsdagavond. De aanvaller had het duel in Limburg het liefst uitgespeeld. "Hoe ik op het veld stond, niet voor de supporters en het publiek, wilden we het liefst doorspelen. Je zit dan in de wedstrijd", zei hij eerlijk. 

Dat zei hij tegenover FOX Sports over de wedstrijd die dinsdag 28 januari wordt uitgespeeld. "We hadden hem liever uitgespeeld, je bent toch bezig", zei Berghuis, die eerder tijdens het duel in overleg met arbiter Kevin Blom nog aangaf dat het zicht goed was voor de spelers. "Hij vroeg of we vanaf de middellijn de doelen nog konden zien. Dat was het geval. Je komt vanaf Rotterdam hier naar toe, dan speel je hem liever uit."

Toch overtuigde Feyenoord geen seconde in Sittard, waar het vlak voor de pauze met veel fortuin op voorsprong kwam. Dat hield overigens niet lang stand, want direct in de tweede helft was het alweer gelijk via Felix Passlack. "Het waren vervelende omstandigheden, een slecht veld en de mist was er eigenlijk vanaf het begin", gaf Berghuis wel een aantal excuses voor het matige spel.

Lees ookBekerduel Fortuna - Feyenoord is definitief gestaakt door de mist

"Maar het was moeizaam aan de bal bij ons. Fortuna deed wat ze al drie á vier keer tegen ons hebben gedaan: ze stonden goed compact. We speelden de bal niet snel genoeg van rechts naar links en we hadden te weinig diepgang", was de buitenspeler ook zelfkritisch.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen