Roda JC en Helmond Sport nemen maatregelen na incidenten

22 januari 2020, 10:45

Roda JC heeft maatregelen genomen in het eigen stadion. Naar aanleiding van de vuurwerkincidenten tegen MVV worden de controles strenger de komende tijd. Bovendien kunnen de daders zware straffen in het vooruitzien bij vergrijpen in de toekomst. Ook bij Helmond Sport zijn er maatregelen genomen na de incidenten tegen FC Eindhoven.

Dat schrijft Roda JC op de clubsite. 'Het verrichten van een verwijtbare handeling (o.a. het afschermen, medeplegen en/of faciliteren) waardoor herkenning van de dader(s) door stewards en/of beveiligingspersoneel en/of politie en/of biometrische toepassingen (deels) onmogelijk wordt gemaakt', wordt zeer strafbaar, zo schrijft de club. Het vasthouden van een doek of vlak die personen bedekken kan dus een stadionverbod opleveren. De club voelt zich genoodzaakt om strenger te zijn na het zoveelste incident, wat Roda JC vermoedelijk weer een boete oplevert.

Lees ook: Limburgse derby binnen twintig minuten twee keer gestaakt

Helmond Sport neemt maatregelen

Ook Helmond Sport kwam met de nodige maatregelen, naar aanleiding van de onrust tegen FC Eindhoven. Uit het overleg van het bestuur, de directie, politie, Officier van Justitie, gemeente, burgemeester Blanksma en wethouder Van Dijk kwam naar voren dat het OM onderzoek gaat doen naar het incident en de geweldsincidenten die plaatsvonden. Ook vindt er op korte termijn een gesprek tussen dezelfde partijen en een delegatie van de supporters, die bij de wedstrijd waren.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen