Ajax verhuurt talent Kühn (20) rest van dit seizoen aan Bayern

22 januari 2020, 12:09

Ajax heeft talent Nicolas Kühn voor de rest van dit seizoen verhuurd aan Bayern München. De twintigjarige spits kon bij het Jong-team van de Amsterdammers ondanks zijn grote belofte nog niet echt doorbreken en keert daarom voor een half jaar terug in zijn geboorteland.

Dat laat Ajax weten op de clubsite. De twintigjarige spits heeft nog tot 1 juli 2021 een contract in Amsterdam en staat te boek als een groot talent. Hij werd in 2019 namelijk gekozen tot het grootste Duitse talent in zijn leeftijdscategorie en werd daarmee de opvolger van Kai Havertz. In de voorbereiding op dit seizoen maakte hij wel zijn officieuze debuut in de hoofdmacht van Ajax.

De Duitser kwam twee seizoen geleden over van het Duitse RB Leipzig, maar speelde tot dusver alleen nog maar in Jong Ajax. De twintigjarige aanvaller maakt in ieder geval de rest van het seizoen af in Duitsland. In de huurdeal is vermoedelijk geen optie tot koop opgenomen, want daar werd niet over gesproken. Kühn kwam in Amsterdam tot dusver tot 43 officiële wedstrijden voor Jong Ajax en scoorde daarin vijf keer.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen