Mazraoui over Ajax: "We zitten tegen de Europese top aan"

22 januari 2020, 15:52   Bijgewerkt: 22 januari 2020, 15:57

Ajax werd in de eerste seizoenshelft weliswaar veroordeeld tot de Europa League, toch vindt Noussair Mazraoui het verschil tussen hen de Europese top niet eens zo heel groot meer. Hij snapt dat de doelstelling 'aanhaken bij de Europese top' is van de Amsterdammers. "Daar zijn we in mijn ogen dichtbij. We hebben vorig en dit seizoen geen geluk gehad in de Champions League en steeds opnieuw laten zien dat we ons kunnen meten met de beste clubs van Europa."

Dat vertelt hij tegenover Voetbal International. "We kunnen zelfs onze wil opleggen aan tegenstanders als Real Madrid, Juventus, Valencia en Chelsea. Dat is de Europese top. Eigenlijk kunnen we het gewoon zeggen, we hoeven er niet moeilijk over te doen: we zitten tegen de Europese top aan", stelt hij over de status van de Amsterdammers.

Toch maakt Mazraoui ook voorbehoud. "Kijk je naar de Eredivisie, dat is dan weer geen topcompetitie. Als we het laatste stapje willen zetten, moeten we steeds overwinteren in de Champions League. Aan de andere kant: als we nu de finale van de Europa League halen, dan is dat toch ook top, of zie ik dat verkeerd? Die finale halen is een serieus thema in de groep. We willen opnieuw laten zien dat we tot grote dingen in staat zijn", vindt Mazraoui, die ambitieus is. "Ik vind daarom dat wij verplicht zijn weer kampioen te worden. Ik kijk niet eens naar het verschil in budget met de andere clubs. Als ik naar ons team kijk, de kwaliteit die wij hebben, dan moeten wij kampioen worden."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen