De Jong en Griezmann voorkomen blamage op Ibiza

22 januari 2020 – FC Barcelona is woensdagavond ternauwernood aan een blamage ontsnapt op Ibiza. De sterrenformatie van trainer Quique Setién legde een absolute wanvertoning op de mat tegen UD Ibiza, maar won ondanks een achterstand wel met 1-2 bij de derdedivisionist.

De Jong en Griezmann voorkomen blamage op Ibiza

Op het kunstgras in het kleine stationnetje op Ibiza, onder toeziend oog van zo'n 4.000 toeschouwers, had Barcelona het heel lastig. Met onder meer Frenkie de Jong, Antoine Griezmann, Ivan Rakitic en Clement Lenglet in de basis werd Barcelona brutaal onder druk gezet door de nummer drie van het derde niveau.

Dat leidde verrassend tot de 1-0 na negen minuten. Javi Perez tikte alert binnen omdat Riqui Puig stond te slapen. Dat was al een verrassing, maar het had daarna nog erger kunnen worden voor de topploeg. Nadat De Jong weggleed ontstond er een enorme kans voor het thuisteam, maar de inzet spatte uiteen op de verre paal. Ook de rebound was niet besteed aan Ibiza.

Barcelona liet ook na rust weinig zien, maar kwam wel terug in de wedstrijd. In de 73ste minuut had De Jong een geweldige pass in huis waarmee hij Antoine Griezmann alleen voor de keeper zette. De Franse spits twijfelde niet en schoof raak. Hij was uiteindelijk ook de man die de winnende treffer maakte. Die viel pas in de 94ste minuut, waardoor Ibiza een stunt in rook zag opgaan. Op aangeven van de ingevallen Jordi Alba schoot Griezmann knap raak: 1-2.

Door de magere overwinning gaat Barcelona verder naar de laatste zestien van het bekertoernooi. Barcelona is zeer succesvol in het toernooi, aangezien het liefst vier van de laatste vijf keer met de eindzege aan de haal ging in het toernooi. In de andere editie, die van vorig seizoen, verloor het de finale.

Eredivisie

gerelateerd