Hattrick De Jong en debuut Ünüvar hoogtepunten bij Ajax-zege

22 januari 2020, 22:36   Bijgewerkt: 22 januari 2020, 23:04

Ajax heeft woensdagavond zonder problemen de kwartfinale van het bekertoernooi bereikt. De Amsterdammers versloegen tweededivisionist Spakenburg in de Johan Cruijff ArenA met gemak: 7-0. Grote man aan de kant van de landskampioen was Siem de Jong, die voor rust een perfecte hattrick maakte. Ook over het debuut van Naci Ünüvar, die ook nog eens scoorde, zal nog worden nagepraat.

Een van de meest opvallende momenten van de avond vond nog plaats voordat de bal überhaupt maar één omwenteling had gemaakt: Spakenburg-verdediger Thomas van den Houten kreeg het voor elkaar om uitgerekend uit tegen Ajax zijn voetbalschoenen te vergeten. Nadat het schoeisel alsnog met spoed was bezorgd bij de ArenA, kon de verdediger alsnog zijn opwachting maken in de basis.

Ajax bleef daarna kansen creëren, maar de gasten gooiden zich telkens met man en macht voor de bal, de teller stond na de eerste helft al op zo'n tien geblokte schoten, en wisten de schade zodoende lange tijd beperkt te houden. Nadat Nicolas Tagliafico misschien wel de grootste mogelijkheid had gemist, was het vlak voor rust twee keer nog wél raak. Tweemaal was het De Jong die scoorde. Dat hij zijn drie goals voor rust met het linker-, rechterbeen en het hoofd maakte, zorgde voor een perfecte hattrick.

Na rust ging het vervolgens snel. Binnen vijf minuten had Lassina Traoré er óók twee inliggen. Dusan Tadic zorgde er vervolgens voor dat het scenario van het behalen van dubbele cijfers even echt realistisch werd, maar een aanhoudende doelpuntenregen bleef uit. Ook Ajax leek het wel prima te vinden en nam wat gas terug.

Het meest opmerkelijke moment na de 6-0 vond zodoende een kwartier voor tijd plaats. Ünüvar mocht zijn officiële debuut maken in de hoofdmacht van de Amsterdammers. Diens eerste balcontact, en overigens ook de daaropvolgende, gingen gepaard met gejuich. De zestienjarige invaller kreeg ruim tien minuten voor tijd een kans, maar schoot volledig langs de bal.

Opstellingen en beoordelingen*:

Ajax: Bruno Varela 7; Nicolás Tagliafico 7.5, Lisandro Martínez7, Edson Álvarez 6.5, Sergino Dest 7; Carel Eiting 7.5, Razvan Marin 6.5, Siem de Jong 8 (75. Naci Ünüvar -); Ryan Babel 6.5 (60. Klaas-Jan Huntelaar 6), Lassina Traoré 7.5, Dusan Tadic 7 (60. Jurgen Ekkelenkamp 6)

Man of the match: Siem de Jong

*Spelers moeten ten minste 20 minuten meespelen om in aanmerking te komen voor een beoordeling

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen