Eiting kijkt verder: "Geen opening om vaste basisspeler te worden"

23 januari 2020 – Ajax won woensdagavond voor de KNVB Beker eenvoudig met 7-0 van Spakenburg. Tegen de amateurs gunde Erik ten Hag veel van zijn basisspelers rust, waardoor reservespelers en jonge talenten de kans kregen om zich te laten zien. Dat gold ook voor Carel Eiting. De 21-jarige middenvelder is net terug van een blessure en mocht eindelijk weer negentig minuten maken. In de mixed zone sprak hij over de wedstrijd, zijn knie én toekomstplannen.

Eiting kijkt verder: "Geen opening om vaste basisspeler te worden"

Maak deze avond spannender en leuker: zet in op een voetbalwedstrijd en krijg bij je eerste storting tot €50,00 extra als welkomstbonus bij Jacks.nl!
Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

In de voorbereiding op dit seizoen raakte Eiting geblesseerd aan zijn knie. De middenvelder maakte al in 2016 zijn debuut in de hoofdmacht van Ajax, maar kwam mede door blessureleed nooit echt aan spelen toe. Tegen Spakenburg spatte de spelvreugde ervan af en liet hij zien waarom Ten Hag hem niet wil laten gaan. De linksbenige verdedigende middenvelder was een van de beste spelers op het veld. Zo'n beetje elke aanval begon bij hem en met het ene na het andere slimme steekballetje creëerde hij kans op kans. "Het zit zo kort op elkaar als de tegenstander met elf man achter de bal speelt. Je moet dan haast wel een chip balletje geven, want met een lage bal zit er altijd wel een voet tussen", zei hij na afloop in de mixed zone. "Met sommige spelers heb je wel een connectie, dus dan weet je wanneer ze gaan lopen. Ik heb het wel aardig gedaan. Er was veel beweging en ik had veel de bal, dus ik heb veel van mezelf kunnen laten zien."

Bij de 5-0 van Lassina Traore had Eiting een puntgave assist in huis, maar omdat Razvan Marin een eerdere steekpass op de lat schoot bleef het bij één assist voor de middenvelder. Eiting haalt zijn schouders op. "Ik vind statistieken niet zo belangrijk. Ik kijk wat ik heb bijgedragen aan het team, dat is voor mij het belangrijkste. Ik ben ook pas net terug, dus ik ben ook wel met mezelf bezig. Momenteel sta ik er goed op", zei hij. Woensdagavond maakte hij pas voor de tweede keer dit seizoen zijn opwachting in de equipe van Ten Hag, Eiting is namelijk pas net terug van een vervelende knieblessure. "Ja, ik heb bepaalde schade aan de knie. In het kraakbeen, maar ik kan wel gewoon topsporten. Nu moet ik wel extra goed om mijn herstel denken. Momenteel kan ik negentig minuten aan en heb ik geen problemen."

Geen perspectief
Nadat Frenkie de Jong vertrok naar FC Barcelona lag een basisplaats in het zicht. Door blessures kwam het daar niet van. Ajax haalde Razvan Marin voor twaalf miljoen euro, terwijl Ryan Gravenberch zich nu ook steeds nadrukkelijker aandient als nieuwe vaste waarde op het middenveld. Het perspectief voor Eiting lijkt dan ook steeds kleiner te worden. "Ik wil stappen maken, dus dan is het belangrijk om te spelen. De trainer wil mij graag erbij houden, dat heeft hij gezegd in een gesprek met mij. Maar ik wil niet nog vier maanden spelen in Jong Ajax. Ik heb daar drie jaar geleden mijn debuut gemaakt, dus ik wil niet weer dat traject in. Dat is voor mij niet goed en voor Ajax ook niet. Dat ben ik ontgroeid. Voor mijn gevoel is er momenteel geen opening om hier vaste basisspeler te worden", besluit hij.

Door: Daan Wijma

Verhoogde odds bij Jacks.nl: 22.23x je inzet als jouw team kampioen wordt!
Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Reacties

Ajax

gerelateerd