Van den Houten vergat schoenen: "Man van de avond"

Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Aangeboden door

23 januari 2020 – Ondanks de kansloze nederlaag tegen Ajax (7-0) beleefde SV Spakenburg een schitterende avond in een uitverkochte Johan Cruijff ArenA. Voor linksback Thomas van den Houten begon de avond echter met een grote schrik. De verdediger was namelijk zijn voetbalschoenen vergeten. FCUpdate.nl sprak met hem en oud-Ajacied Vince Gino Dekker in de mixed zone over deze bijzondere avond.

Van den Houten vergat schoenen: "Man van de avond"

Maak deze avond spannender en leuker: zet in op een voetbalwedstrijd en krijg bij je eerste storting tot €50,00 extra als welkomstbonus bij Jacks.nl!
Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

"Ja, dit is in alle opzichten een avond om nooit meer te vergeten. Het was voor mij een hele gekke avond", lachte de linksback na het duel. De verdediger werd ineens wereldnieuws toen voor de wedstrijd bekend werd dat hij zijn voetbalschoenen was vergeten. Dat verhaal stelde Van den Houten na afloop echter iets bij. "Ik had wel voetbalschoenen mee, maar geen pinnen. Ik was in de veronderstelling dat ze op de club lagen. Maar toen ik bij Spakenburg kwam, lagen ze er niet. Toen was er wel even paniek, ja."

De verdediger is woonachtig in Amsterdam, maar kon in eerste instantie niemand bereiken die zijn voetbalschoenen alsnog naar de ArenA kon brengen. Toen werd de paniek helemaal groot. "Mijn vriendin zat in het vliegtuig, dus kon ook niks doen. Uiteindelijk is het wel goed gekomen. Ik baalde wel toen ik zag dat het naar buiten was gekomen. Nu ben je toch onbedoeld ineens de man van de avond. Ik heb al zoveel berichten gezien, ik kan mijn telefoon niet eens normaal openen." Desalniettemin genoot Van den Houten van de avond. "Ik heb nog nooit voor zoveel toeschouwers gespeeld. Het was geweldig om tegen zulke mooie spelers te spelen. Ik heb alleen nog geen shirtje, dat is wel kloten", grapte hij na afloop. De linksback kan nog een cadeautje tegemoet zien van Ajax, want al tijdens de wedstrijd waren de Amsterdammers bezig om de contactgegevens van Van Houten te bemachtigen om zodoende nieuwe voetbalschoenen voor hem op te sturen.

Oud-Ajacied Dekker eindelijk in ArenA
Spakenburg-aanvaller Vince Gino Dekker kreeg misschien minder aandacht dan Van den Houten, maar ook voor hem was het een speciale avond. De linksbuiten doorliep de hele jeugdopleiding van Ajax en gold in de lichting van Abdelhak Nouri en Donny van de Beek als een van de grootste talenten. Ronald Koeman sprak woensdag in de FOX Sports-studio over 'de beste voorzetter die hij ooit heeft gezien'. Het duo werkte samen in de Ajax-jeugd.

Toch kwam Dekker niet verder dan vijftien wedstrijden voor Jong Ajax en ook bij Go Ahead Eagles en Jong AZ wilde het niet lukken. Woensdagavond stond hij dan toch in de ArenA. "Een hele speciale avond en ik ben erg tevreden over de jongens", zei hij. Dekker kreeg al na twee minuten de kans om zijn droom om te scoren in de Arena te verwezenlijken. "Ik snelde langs Tagliafico kwam een beetje aan de zijkant van de goal uit. Ik schoot met rechts, maar helaas ging de bal in het zijnet. Dat was wat geweest", zei hij.

Het bleek de enige kans in de wedstrijd voor de gasten. "Dat weet je van tevoren, je gaat maar weinig kansen krijgen. Je moet realistisch zijn en weten dat je eigenlijk gewoon kansloos bent. Als je deze pot duizend keer speelt, verlies je hem 999 keer en misschien zelfs wel duizend. Maar ik heb gewoon ontzettend genoten, alleen maar leuk om dit mee te maken", besluit de buitenspeler.

Door: Daan Wijma

Speel je favoriete casino games op Jacks.nl. Meld je aan met een 100% welkomstbonus tot €100!
Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Reacties

Eredivisie

gerelateerd