PSV in de ban van Madueke: "We zien toekomst in hem"

23 januari 2020, 10:24

Noni Madueke maakte afgelopen weekend zijn debuut voor PSV in de Eredivisie. De zeventienjarige Engelsman is een talentvolle zeventienjarige spits die in 2018 overkwam van Tottenham Hotspur. Dat was een opmerkelijke stap, maar Madueke kiest zijn pad zeer bewust.

Madueke koos er in 2018 voor om naar PSV te vertrekken, terwijl hij ook bij Tottenham kon blijven. "Hij kon tekenen bij Tottenham Hotspur, waar hij is opgeleid, en Manchester United", zegt Johan Hansma tegen De Telegraaf. De oud-prof werkte eerder als technisch manager van sc Heerenveen en is nu zaakwaarnemer. Hij was betrokken bij diens transfer naar PSV.

"Hij had al heel snel en goed voor zichzelf geanalyseerd dat het verdomd moeilijk is om als jeugdspeler het eerste elftal te halen bij een absolute topclub in Engeland", vertelt Hansma. "Chelsea onder 19 won de Youth League met ontzettend grote talenten. De situatie is daar mede door een transferban tot aan deze window iets veranderd, maar om vanuit zo'n elftal in Chelsea 1 te komen, is normaal gesproken bijna niet te doen. Noni had er weinig behoefte aan om via Tottenham te worden uitgeleend aan bijvoorbeeld een club in de League One en verder. Of in een 'verplicht' League Cup-duel mee te doen. Hij en zijn familie hebben heel bewust voor Nederland gekozen. PSV is daar heel zorgvuldig mee omgegaan en heeft er veel energie in gestopt om hem het goede gevoel te geven."

Technisch manager John de Jong is blij met de komst van het talent. Zeker omdat hij weet hoe moeilijk het is om jonge spelers aan te trekken. "Begin deze eeuw kon je Braziliaanse talenten nog relatief makkelijk binnenhalen, inmiddels kost een 17-jarig talent daar minimaal 30 miljoen euro. Daar moeten wij op inspringen, zoals we dat met Noni hebben proberen te doen. Hij zag PSV als een goede opleidingsclub, waar hij de kans kon krijgen. In dat traject zitten we. Wij zien toekomst in hem."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen