De Jong wil revanche: "Hebben last gehad van bizarre nederlaag"

23 januari 2020, 13:18

SC Cambuur is niet goed begonnen aan 2020. De ploeg uit Leeuwarden was oppermachtig in de eerste seizoenshelft van de Eerste Divisie, maar begon het nieuwe jaar prompt met twee nederlagen. Met name het verlies tegen TOP Oss van vorige week hakte erin bij de ploeg van Henk de Jong.

Cambuur heeft drie van de laatste vier competitieduels verloren en is de eerste plaats kwijtgeraakt aan Jong Ajax. Tegen Jong FC Utrecht moet er vrijdag eindelijk weer eens gewonnen worden. Dat had eigenlijk vorige week in Oss ook al gemoeten, weet De Jong. "Daar hebben we wel last van gehad. Bizarre nederlaag. Het had 10-2 moeten zijn voor ons, zoveel kansen hadden we. Gelukkig creëren we in ieder geval nog kansen, al moet het verdedigend ook scherper", vertelt de trainer aan de Leeuwarder Courant.

"De spelers balen, we hebben het erover gehad. Ze zijn zelfkritisch, dat is goed. En we hebben vervolgens een prima trainingsweek gehad, scherp en goed getraind. Het is even wat tegenslag, maar iedere ploeg krijgt daarmee te maken. Het gaat er nu om hoe we daarmee omgaan. Morgen willen we revanche nemen." De opstelling van Cambuur voor morgen is nog niet helemaal duidelijk. "Ik wil eerst met de medische staf praten en met de jongens zelf."

Cambuur wil vrijdag ook een eerbetoon brengen aan Chris de Wagt. De 34-jarige oud-speler van de club overleed deze week aan kanker en wordt middels een minuut stilte en rouwbanden eer bewezen. De Jong wil winnen voor De Wagt. "Hij zou hebben gewild dat we winnen. Daar gaan we voor."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen