Rampseizoen compleet: PSV uitgeschakeld in beker door NAC

23 januari 2020, 22:41   Bijgewerkt: 24 januari 2020, 00:03

PSV is net als vorig seizoen vroegtijdig uitgeschakeld in de KNVB Beker. De zo geplaagde Eindhovenaren verloren in Breda met 2-0 van NAC, dat zo de kwartfinale bereikte. Othmane Boussaid en Ivan Ilic maakten de stunt mogelijk door hun treffers. Door de uitschakeling is het rampseizoen van PSV helemaal compleet. Want na de eliminatie in Europa en de straatlengte achterstand in de titelstrijd lijkt de kans op een prijs nu echt volledig verkeken.

Zowel NAC Breda als PSV had in de vorige ronde een verlenging nodig om ten koste van een amateurclub door te gaan in het bekertoernooi. Beide ploegen zijn bezig aan een teleurstellend seizoen in hun competitie met een vijfde plaats in de Eerste Divisie en een vierde plaats in de Eredivisie tot gevolg. Dat het moeizaam loopt in zowel Breda als Eindhoven was vanavond in het onderlinge duel te zien, vooral in de eerste helft. De creativiteit was ver te zoeken en de uitgespeelde kansen waren op één hand te tellen.

Bij beide elftallen ontbrak het vooral in de laatste fase aan doortastendheid. Bij PSV kwam Bruma er bijvoorbeeld een aantal keer dreigend langs, maar daarna ging zijn voorzet de mist in. Ook een strakke voorzet van Steven Bergwijn vanaf de achterlijn was prima, maar je hebt er weinig aan als er niemand staat om de bal het doel in te lopen. En bij NAC wilde Mounir El Allouchi ploeggenoot Verschueren alleen voor de keeper zetten, maar zat er nog net een PSV-been tussen. Diezelfde El Allouchi zorgde met een schot in de handen van Unnerstall op slag van rust overigens toch nog voor één van de spaarzame pogingen tussen de palen. De ruststand was dan ook terecht 0-0.

Rentree Lammers

PSV begon de tweede helft met de langverwachte rentree van spits Sam Lammers, die in de Johan Cruijff Schaal geblesseerd was geraakt. Hij zag dat zijn ploeg de eerste kansen in het tweede bedrijf kreeg. Zo moest keeper Olij plotseling ingrijpen nadat een vrije trap van Ihattaren door niemand werd aangeraakt en schoot diezelfde Ihattaren even daarna van afstand in de handen van de NAC-goalie.

Wonden likken

PSV moest meer risico's nemen en dat kwam het elftal duur te staan. NAC brak verscheidene keren gevaarlijk uit in de jacht op de beslissende 2-0. Jorrit Hendrix, die achterin de positie van de weggestuurde Baumgartl had overgenomen, wist een schot van Luka Ilic eerst nog te blokken, maar zag even later dat broer Ivan Ilic wel voor de genadeklap zorgde. De Serviër kwam goed naar binnen en schoot via de hak van Nick Viergever raak.

PSV liet daarna niks meer zien en gaf naarmate de slotfase vorderde de moed steeds meer op. Het zeer effectieve NAC speelde de wedstrijd vervolgens rustig uit en houdt de bekerdroom zodoende levend. In de kwartfinale wacht AZ. Voor PSV rest vooral het likken van de diepe wonden. Voor de rest heeft het immers toch niks meer te doen dit seizoen. Het houdt alleen de gifbeker over.

Opstellingen en beoordelingen:*

NAC Breda: Nick Olij 7,5; Robin Schouten 7, Roger Riera 7,5, Jan Paul van Hecke 7,5, Pelé van Anholt 7; Arno Verschueren 8, Ivan Ilic 7,5 (77. Yassine Azzagari -), Mounir El Allouchi 7,5; Luka Ilic 7, Huseyin Dogan 7 (87. Sydney van Hooijdonk -), Othmane Boussaid 7 (82. Jordan van der Gaag -)

PSV: Lars Unnerstall 6,5; Denzel Dumfries 6, Daniel Schwaab 4,5, Timo Baumgartl 4, Nick Viergever 5; Pablo Rosario 5,5, Jorrit Hendrix 5, Ryan Thomas 4 (46. Sam Lammers 5,5); Mohamed Ihattaren 6, Steven Bergwijn 5,5, Bruma 4,5 (65. Ritsu Doan 4)

Man of the match: Arno Verschueren

*: spelers moeten minimaal twintig minuten hebben meegedaan om in aanmerking te komen voor een beoordeling

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen