"Frenkie de Jong zal onder Setién veel meer gaan excelleren"

24 januari 2020, 08:29

Frenkie de Jong kan onder Quique Setién zomaar uitgroeien tot de grote ster van FC Barcelona. De trainerswissel in Camp Nou gaat volgens Edu Polo, journalist van El Mundo Deportivo, goed uitpakken voor de Ajacied. "Die trainerswissel is perfect voor De Jong. Hij zal veel meer gaan excelleren onder Setién."

Dat vertelt hij tegenover de NOS. Onder Ernesto Valverde had de Ajacied – die een jaar geleden zijn overstap naar Catalonië wereldkundig maakte – een vaste basisplaats, maar niet op zijn vaste plek en niet met het voetbal waar men in Barcelona zo van houdt. "Nu is Messi de absolute vedette. Maar in de toekomst zal De Jong de ster van Barcelona zijn. Hij is een middenvelder die past in de traditie van Xavi en Iniesta. Dat ziet iedereen rondom de club", aldus Polo, die daarmee wel echt doelt op de komende jaren.

Lees ook: De Jong: "Als ik er één moet kiezen? De Champions League"

"Wij hebben een goede De Jong gezien, maar nog niet de echte De Jong", stelt de journalist. "Dat is ook niet gek. Hij is er nog maar net. Bovendien had hij de pech dat het niet echt lekker liep bij Barça en de coach hem verkeerd gebruikte." Dat zal Valverde's opvolger Setiën beter doen, verwacht Polo. "En als Xavi in de toekomst de trainer wordt, kan De Jong helemaal zijn hart ophalen."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen