Manchester United krijgt boete vanwege felle protesten spelers

24 januari 2020, 12:45

Manchester United heeft vrijdag een boete opgelegd gekregen van ruim 23.000 euro. De Premier League-club wordt gestraft voor het slechte gedrag van de spelers in de competitiewedstrijd tegen Liverpool, toen bij een afgekeurde goal van The Reds veel spelers te hevig protesteerden. Dat heeft de FA besloten.

De United-spelers waren zeer boos, omdat Virgil van Dijk in de wedstrijd op 19 januari in hun ogen een overtreding maakte op keeper David de Gea. De goalie kreeg in het vervolg nog een gele kaart vanwege de hevige protesteren, terwijl ook veel andere spelers hun onvrede uitten. Het doelpunt werd overigens uiteindelijk ook afgekeurd door de VAR, waardoor de stand 1-0 bleef op dat moment. Later in de wedstrijd zou het alsnog 2-0 worden voor de thuisploeg.

  

De FA licht in het statement toe dat het specifiek om dat moment van protesteren gaat waar de club voor is bestraft. Het is onwaarschijnlijk dat Manchester United nog in beroep gaat tegen deze boete, aangezien manager Ole Gunnar Solskjær al door het stof ging over de actie.

Lees ookManchester United mogelijk gestraft voor felle protesten

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen