Belgische fans weren zich tegen serieuze plannen voor BeNeLiga

24 januari 2020, 21:52

De Belgische fans lopen niet warm voor een BeNeLiga. Belgian Supporters, het overkoepelende orgaan voor fans in België, vreest voor de gevolgen en noemt de plannen 'potentieel schadelijk' voor de Belgische voetbalcultuur. "Ik vrees dat hier onder de supporters ellende van zal komen", aldus voorzitter Eddy Janssis.

"Ik begrijp dat Anderlecht-Ajax een boeiendere affiche is dan pakweg Anderlecht-Kortrijk, maar is er in die studie ook rekening gehouden met de reistijden en de hoge veiligheidsmaatregelen in Nederland? We zijn in elk geval bezig om onze supporters te bevragen naar hun visie op een BeNeLiga", citeert persbureau Belga Janssis. "Het item zal volgende week hoog op de agenda staan op onze algemene vergadering."

Lees meer: BeNeLiga weer stap dichterbij: onderzoek gaat nieuwe fase in

Janssis baalt ook flink van de onduidelijkheid rondom de plannen. "Die plannen duiken steeds meer op, maar ik word er niet wijzer van. Wat er exact in de studies van Deloitte staat, weten we niet. Hielden ze rekening met de verregaande gevolgen op het vlak van veiligheid? En wat met fanbeleving? Welke maatstaf zal gehanteerd worden om te bepalen wie er wel en niet bij mag? Hoe ga je om met de Europese tickets? Veel vragen, weinig antwoorden."

Belgian Supporters staat in goed contact met het Nederlandse Supporterscollectief. "We gaan in elk geval de krachten bundelen om zwaarder op het debat te wegen."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen