Haland maakt er nu twee voor winnend Borussia Dortmund

24 januari 2020, 22:33

Borussia Dortmund heeft 1. FC Köln simpel van zich afgeschud: 5-1. Een razendsnelle openingstreffer van Raphael Guerreiro bezorgde de thuisploeg vrijdag een probleemloze avond. Als invaller was de negentienjarige Erling Haland wederom twee keer trefzeker. Hij staat al op vijf treffers in twee duels, terwijl het supertalent nog wacht op zijn basisdebuut. 

Al na 53 seconden kon Borussia Dortmund juichen. Op aangeven van Jadon Sancho schoof de vrijstaande Guerreiro de bal in het doel van Köln. In het resterende deel van de eerste helft eiste de arbitrage twee keer de hoofdrol voor zich op. Eerst draaide de VAR een onterechte penalty terug. Sebastiaan Bornauw deed helemaal niets verkeerd met een tackle op Achraf Hakimi. De VAR oordeelde wel dat het een overtreding was, maar dat het vergrijp buiten de zestien plaatsvond. Later keurde de videoscheidsrechter een doelpunt van Marco Reus goed. In eerste instantie ging de vlag omhoog voor buitenspel, maar dat bleek onterecht te zijn.

De tweede helft werd de helft van Haland. De Noor debuteerde vorige week in de uitwedstrijd tegen FC Augsburg met een hattrick. Ook voor eigen publiek gaf het wonderkind meteen zijn visitekaartje af. Nadat Jadon Sancho voor de 3-0 had gezorgd en Mark Uth nog een eretreffer voor Köln maakte, kwam Haaland nog een klein half uur binnen de lijnen. Daarin maakte Haland wederom indruk. De 4-1 was voor hem een simpele intikker in de rebound. Bij de 5-1 etaleerde hij zijn klasse. Haland kwam eerder dan doelman Timo Horn bij een diepe pass van Axel Witsel, omspeelde vervolgens de doelman en wist vanaf de achterlijn de bal nog knap in het doel te krijgen. Het was de kroon op een doelpuntrijke avond voor Dortmund, dat het weekend ingaat als nummer drie van de Bundesliga.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen