AC Milan dankt zege opnieuw aan goudhaantje Rebic

24 januari 2020, 22:45

AC Milan heeft op bezoek bij laagvlieger Brescia met 0-1 gewonnen. De ploeg van Stefano Pioli had het lastig op bezoek bij de promovendus, maar door een goal van goudhaantje Ante Rebic twintig minuten voor tijd ging alsnog de volle buit mee naar Milaan.

Met Zlatan Ibrahimovic in de basis begon Milan alleraardigst aan de wedstrijd. De Zweed zelf was na een kwartier spelen dichtbij de openingstreffer. Een kopbal vanaf de zestienmeter werd echter knap gepareerd door de doelman van Brescia. Net voor de rust kreeg ook de thuisploeg nog een goede kans, maar de inzet van Florian Aye ging via de handen van de Gianluigi Donnarumma op de paal.

Tien minuten na de rust leek Brescia alsnog op voorsprong te komen, maar het doelpunt ging niet door vanwege buitenspel. Twintig minuten voor tijd viel dan alsnog een treffer. Rebic was vorige week al de gevierde man bij Milan met de winnende goal in de laatste minuut, vrijdagavond werd hij opnieuw matchwinner. Op aangegeven van Samuel Castillejo tikte hij de bal eenvoudig binnen: 0-1.

Door de overwinning stijgt de ploeg van Pioli in ieder geval voor even naar plek zes en houdt het zo nog enigszins zicht op een plek in de top vijf. De overwinning tegen Brescia is al de vierde op een rij voor de ploeg uit de Italiaanse modestad.